Ante Rebić potpisao za talijanski klub

Foto: US Lecce

ANTE REBIĆ (30) novi je igrač Leccea, objavio je talijanski prvoligaš. Podsjetimo, hrvatski napadač ovog je ljeta sporazumno raskinuo ugovor s Bešiktašem, nakon čega je tražio novi klub. Spekuliralo se o njegovoj budućnosti, povezivalo ga se s Hajdukom, njemačkim drugoligašem Schalkeom, pa i povratkom u Serie A.

Do toga je na kraju i došlo. Talijanski insajder Nicolo Schira otkrio je da su saudijski i katarski klubovi također bili zainteresirani za Rebića, no on se želio vratiti u talijanski nogomet, u kojem je u 118 utakmica upisao 29 pogodaka i 14 asistencija.

Rebić je igrao za RNK Split, Fiorentinu, RB Leipzig, Eintracht Frankfurt, Milan...

Rebićeva karijera počela je kilometar od Poljuda, na Parku mladeži. RNK Split ga je 2013. godine kao tinejdžera prodao Fiorentini za 4.5 milijuna eura. Svih 11 godina poslije Rebić je proveo u inozemstvu nastupajući za Fiorentinu, RB Leipzig, Veronu, Eintracht Frankfurt, Milan i Bešiktaš.

S Eintrachtom je 2018. godine pod trenerom i bivšim izbornikom Nikom Kovačem osvojio njemački kup, s Milanom je 2020. bio prvak Serie A, a sudjelovao je i u Bešiktaševom ovogodišnjem osvajanju turskog kupa.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 42 utakmice i dao doprinos srebru na Svjetskom prvenstvu 2018. Zlatko Dalić otpisao ga je jer je nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu 2021. na društvenim mrežama kritizirao izbornika da ne zna izvući najbolje iz igrača u nacionalnoj momčadi. 

Lecce izgubio od Atalante i Intera na početku Serie A

Trener u Lecceu bit će mu Talijan Luca Gotti (56), čija je momčad porazima od Atalante (0:4) i Intera (2:0) otvorila ovu sezonu talijanskog prvenstva. Trenutno se nalazi na posljednjem, 20. mjestu.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.