Argentinski velikan zaradio 35 milijuna eura bez sudjelovanja u transferu

Foto: Profimedia

NAJVEĆI transfer u povijesti Premier lige dobro će se osjetiti i u Argentini, točnije tamošnjem velikanu River Plateu koji je u poslu između Benfice i Chelseaja silno profitirao. Odlazak Enza Fernandeza iz Portugala u London donio je argentinskom klubu oko 35 milijuna eura.

Dugo su trajali pregovori između Chelseaja i Benfice oko argentinskog reprezentativca, odnedavno i svjetskog prvaka nakon uspjeha na turniru u Kataru. U jednom trenutku sve je izgledalo kao da će transfer propasti, a u drugom su velik novac zaradili Benfica i River Plate.

Srušen rekord

River Plate se na popisu profitera našao tako što je prije nepunih sedam mjeseci, u poslu u kojem je poslao tada 21-godišnjeg veznjaka, inzistirao na postotku od njegovog sljedećeg transfera. Vjerojatno nitko, pa tako ni čelnici Rivera i Benfice, nije mislio da će taj transfer iznositi 121 milijun eura.

Fernandez je u Benficu stigao krajem srpnja prošle godine u transferu vrijednom 10 milijuna eura (bez bonusa). Uz njegovo ime Transfermarkt sad piše da je River Plate zapravo u tom transferu zaradio 44.25 milijuna eura. Usput, dosad najveći izlazni transfer Rivera bio je prodaja 19-godišnjeg Javiera Saviole Barceloni u sezoni 2001./2002. Barca je taj posao platila 35.9 milijuna eura.