Armada stigla na presicu uoči FFC 21: "Ovo je najjača priredba ove godine"

Foto: FFC

ODRŽANA je službena press konferencija uoči spektakularne borilačke priredbe FFC 21, koja se održava ovog petka, 27. studenog u novootvorenoj riječkoj dvorani u Zametu. Riječ je o završnoj i najkvalitetnijoj FFC priredbi ove godine koja donosi čak tri borbe za naslov. Osim pressice, sutra u 16 sati je na rasporedu i službeno vaganje nakon čega će sve biti spremno za nezaboravnu večer u Zametu.

Na druženju s novimarima su bili predsjednik FFC-a Orsat Zovko, domaći borac Mladen Kujundžić koji nastupa u glavnoj borbi večeri, FFC-ov kickboks prvak lake kategorije Samo Petje i najbolji MMA borac iz BIH koji će se boriti za inicijalni pojas u poluteškoj kategoriji, Tomislav Spahović.

"Najjači FFC ove godine"

Predsjednik Orsat Zovko je na početku najavio priredbu:

"Ovo je najjača FFC priredba ove godine, ali i jedna od najboljih priredbi koje smo ikada organizirali. Uživat ćemo u tri borbe za pojas, a glavna borba večeri kickboks dijela programa će odlučivati o budućem izazivaču u poluteškoj kategoriji. Što se tiče poluteške MMA titule, tu će Spahović imati vrlo težak zadatak protiv Prachnia koji je dokazao da je jedan od najboljih europskih boraca, ali ta pobjeda bi Spahoviću otvorila neka nova vrata. Samo Petje je dobro poznat FFC-ovoj publici. Kod njega dolazimo do problema kojeg smo imali s Mladenom Brestovcem, da mu nije jednostavno naći protivnika. Mislim da će svi oni koju u petak dođu u dvoranu Zamet imati priliku vidjeti vrhunski spektakl i definitivno jedan od najboljih FFC-a do sada."

Marko Petrak je neupućene još jednom podsjetio na jedinstveni format FFC-a koji sadrži dvije odvojene, ali jednako zanimljive priredbe.

"Prvi dio priredbe počinje u 19:30 sa sedam MMA borbi, a u 22 sata počinje drugi, odnosno kickboks dio programa koji završava glavnom borbom večeri između Kujndžića i Munoza. Nastupit će čak šest hrvatskih boraca, odlična imena. Bit će mnogo istarskih boraca i boraca iz Pule, te najbolji kickboksači i borci iz Srbije, Bosne i Slovenije, tako da će regija biti iznimno dobro zastupljena i ovo je definitvno naša najjača priredba godine", zaključio je Petrak.

Glavna borba večeri za mjesto izazivača

Mladen Kujundžić će u glavnoj borbi večeri pokušati osigurati status izazivača. Za meč se dobro pripremio i s nestrpljenjem očekuje ulazak u ring.

"Veseli me i motivira što u ovaj meč ne ulazim kao favorit. Munoz se borio s velikim imenima i jedva čekam da uđem u ring i pokažem na čemu sam radio. Vidio sam što mi nedostaje i u ovim pripremama sam uveo neke promjene i uvjeren sam da ću pobijediti Munoza", tvrdi Kujundžić.

Mladen nije htio otkriti koje je točno promjene uveo, već će to ostaviti za ring, ali se osvrnuo na svoj posljednji meč. U toj je borbi slavio nakon četiri runde."Najgora stvar koja se mogla dogoditi je da sam tu borbu završio u prvoj rundi", rekao je Kujundžić aludirajući da je tokom meča shvatio na čemu treba poraditi što ga čini puno spremnijim za borbu s Munozom.

Riječaninu je ovo peta borba ove godine, ali se nije ozljeđivao i taj kontinuitet vidi kao prednost.

"Imao sam teške mečeve i pobijeđivao čvrste borce, ali nisam imao ozljeda tako da je to sve samo jedan plus", rekao je Kujundžić

Kujundžić nastupa pred domaćom publikom, a podržat će ga i navijačka skupina Armada koja je bila prisutna i na pressici.

"Imam veliki pritisak jer će me čitava obitelj gledati, s druge strane jako me motivira što me dolazi podržati riječka navijačka skupina Armada i u znak zahvale ću nositi grb HNK Rijeka na hlačicama."

Samo Petje na najtežom ispitu u FFC-u

Samo Petje će po drugi put braniti svoju titulu, ali ga čeka najteži ispit do sada, Tigran Movsisyan koji je u tri dosadašnja FFC nastupa neporažen.

"Proučio sam Tigrana, riječ je o jako čvrstom borcu. Naporno sam trenirao i pripreme sam odradio vrhunski. Kao i za svaki meč, dolazim na jednoj novoj razini i mislim da neću imati problema. Za Tigrana je ovo jedna velika borba i prilika, on nema što za izgubiti, a može dobiti puno tako da očekujem jednog jako motiviranog borca.

Petjea se smatra favoritom u ovoj borbi što mu ne stvara pritisak, ali planira opravdati taj status.

"Pred sobom ću imati čovjeka koji će gristi od prva sekunde, a na meni je da obranim titulu i pokažem svima da nisam slučajno prvak."

Spahović spreman za titulu, ali i puno više

Najpopularniji bosanski borac Tomislav "BH Zvijer" Spahović pokušat će osvojiti inicijalni pojas u najbogatijoj FFC-ovoj diviziji. Njegov protivnik Prachnio ima već pet odrađenih mečeva u organizaciji i član je slavnog Golden Gloryja.

"Neću puno govoriti, vrhunski sam se spremio za ovu borbu i posebno sam motiviran osvojiti FFC-ovu titulu. Ta titula će me dovesti na jednu novu razinu i otvorit mi vrata u nekim većim organizacijama. Prachnio je dobar i kompletan borac, ali ja vjerujem u svoju pobjedu i to će biti jedna tvrda, čvrsta i atraktivna borba", rekla je "Zvijer"

Iako je Prachnio u zadnjoj borbi pokazao neke rupe u svom nastupu, Spahović je naglasio kako nikada ne podcjenjuje svog protivnika, iako vjeruje u svoju pripremu i pobjedu.

"Vjerujem da je Prachnio iz tog meča izvukao pouku i da je poradio na fizičkoj kondiciji koja će mu biti prijeko potrebna u borbi samnom. Ja smatram da sam snažan i fizički spreman borac i on će se više trošiti u našoj borbi nego u ranijim nastupima", tvrdi Spahović.

Spahović se nada nokautu, ali kaže da je spreman odraditi borbu do samog kraja.

"Mnogi sumnjaju u moju kondiciju jer sam jako mišićav, ali dokazati ću svima da sam sposoban odraditi sve tri runde ako to bude potrebno", zaključio je Spahović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.