Arsenal bez kompletne obrane i Eduardom u napadu hvata polufinale Lige prvaka

VEČERAS se u Londonu igra uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Arsenala i Villareala. Prvi susret završio je rezultatom 1:1.

Na Emiratesu se u ogledu Arsenala i Villareal odlučuje o još jednom putniku u polufinale Lige prvaka. Pobjednik ovog dvoboja će se ogledati s pobjednikom susreta između Porta i Manchester Uniteda (prva utakmica 2:2). Na El Madrigalu je završilo 1:1 što znači da Arsenal u uzvrat ulazi s malom prednošću. Topnici igraju na svojem stadionu, a imaju i aktivan rezultat koji im omogućuje malo kalkuliranja.

Sve u svemu, lijepa prilika za nogometaše Arsenea Wengera da uđu među četiri najbolje europske momčadi. Znajući kakvu su turbulentnu sezonu imali, s puno problema s ozljedama, ulazak u polufinale najjačeg europskog nogometnog natjecanja za njih bi bio ogroman uspjeh.

Topnici s obranom koja se doima kao kula od karata

Problemi s ozljedama muče Wengera i uoči ogleda na Emiratesu. Brojne ozljede, natjerale su franucskog trenera da posegne za pričuvama.

Almunia, Djourou i Clichy su ozlijeđeni, kao i Gallas koji neće više igrati ove sezone. To znači da će Fabianski biti na vratima, a u obrani će igrati Sagna, Toure, Silvestre i 19-godišnji Kieran Gibbs. Arsenalova obrana bi tako mogla biti na velikim mukama. Villareal je nekoliko puta ove sezone pokazao da zna igrati na pobjedu u gostima, uostalom tako su i izbacili Panathinaikos u osmini finala.

Wenger jedino može trljati ruke što se napada tiče. Adebayor je spreman, što je najvažnije za domaćina,  a s njim bi u vrhu napada trebao zaigrati i naš Eduardo. Naravno, Robin Van Persie je u prednosti u odnosu na hrvatskog reprezentativca, no upitno je hoće li biti sto posto spreman. Andrej Aršavin naravno ne može nastupiti jer je već igrao europske utakmice za Zenit.

Što se tiče Villareala, najveći problem za gostujućeg trenera Manuela Pellegrinija je izostanak Santija Cazorle koji je, kao što znamo, zbog loma noge izgubljen do kraja sezone.

"Arsenalovi problemi nam idu u korist"

Upravo bi "sumnjiva obrana" Topnika mogla biti prednost za Manuela Pellegrinija i njegovu momčad.

"Naravno da ćemo to pokušati iskoristiti. Nadam se pobjedi. Dobro smo igrali i na El Madrigalu, možda i zaslužili pobjedu, no na kraju dolazimo s neriješenim", kaže trener Villareala.

"Nastojat ćemo pobijediti u 90 minuta, a ako ne uspijemo bit ću zadovoljan i s produžecima", zaključuje trener Villareala.

Arsene Wenger je svjestan da problemi u obrani mogu biti kobni za njegovu momčad. Prema tome, sve karte daje u napad i želi sve razriješiti u 90 minuta. Kalklulacijama očito u ovoj utakmici nema mjesta.

"Naš je pristup takav da idemo na pobjedu. Nismo naučeni igrati na 0:0. Bit ćemo organizirani i disciplinirani, no kada imamo loptu, želimo postići pogodak. Moram reći da se sezona okrenula na našu stranu, imamo dobru situaciju i u odličnoj smo poziciji za plasman u polufinale. Želimo to iskoristiti. Odlučni smo, a imamo i glad za pobjedama", rekao je trener Topnika Arsene Wenger.

Marko Štefelić
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.