Arteta planira neuobičajene poteze za vrijeme utakmica: Nisam imao hrabrosti dosad

Foto: EPA

ARSENAL je pobijedio 1:0 kod Evertona u petom kolu Premier lige. Gol za londonsku momčad vrijedan tri boda zabio je Leandro Trossard u 69. minuti na asistenciju Bukaya Sake. U toj je utakmici za Arsenal debitirao vratar David Raya, koji je stigao iz Brentforda ovoga ljeta. Menadžer Mikel Arteta ostavio je na klupi dotad standardnog Aarona Ramsdalea. Arteta je nakon utakmice rekao da je ranije razmišljao o tome da tijekom utakmice zamijeni vratare i tako pokuša promijeniti tijek igre:

"Postoje stvari zbog kojih žalim. Bilo je to u dva navrata, nakon 60 i nakon 85 minuta igre u dvije utakmice. Mogao sam promijeniti vratara i nisam to napravio, nisam imao hrabrosti na to. Remizirali smo u tim utakmicama i bio sam jako nesretan. Netko će promijeniti vratara za vrijeme utakmice i to će biti čudno. Pitat ćete se zašto, ali recite mi, zašto ne?" započeo je španjolski strateg pa završio:

"Ako imate sve kvalitete drugog vratara da nešto promijenite, ili ako se nešto događa na terenu i želite promijeniti tijek utakmice, onda to i napravite. Žao mi je, sada imam osjećaj da trebam sve angažirati u svom timu koji mogu igrati, bez obzira na konkurenciju. To je moja poruka." Arteta je o micanju Ramsdalea s gola rekao da mu je čudno kako je dobio pitanje za promjenu vratara, a nije dobio za napadače ili veznjake.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.