As o Haliloviću: U Barceloni je bio kao potrgana igračka, sad blista

Foto: Profimedia

SJAJAN start Alena Halilovića u sezonu u nizozemskom prvenstvu tema je i španjolskih medija, koji se bivšeg hrvatskog reprezentativca sjećaju kao velikog talenta u Barceloninom dresu, a kasnije i kao igrača više španjolskih klubova. Halilović je, nakon što je u prvom kolu nizozemskog prvenstva bio strijelac protiv Go Ahead Eaglesa, zabio gol i u drugom, u utakmici u kojoj je suparnik njegove Fortune Sittard bio Almere City.

Njegove igre su na takvoj razini da je trener momčadi Danny Buijs već bio priznao da se ne usudi prognozirati hoće li ga moći zadržati, a Fabrizio Romano upozorio svoje pratitelje da pozorno gledaju što se događa s njim u završnici prijelaznog roka. 

"Nije slučajno"

As piše da u njegovom "spektakularnom početku sezone nema ništa slučajnoga" i da je već prošle sezone, kad se priključio klubu, "pokazivao bljeskove svoje neosporive kvalitete". Španjolski sportski dnevnik, koji Halilovića iz vremena u Barci opisuje kao potrganu igračku, potom donosi dio teksta s podnaslovom "Halilovićev pakao".

U njemu podsjeća na trnovit put koji je Halilović prošao nakon prelaska iz Dinama u Barcelonu. Bio je na "Olimpu najvećih nada svjetskog nogometa", ali u momčadi punoj zvijezda nije pronašao svoje minute. Uslijedile su posudbe prije raskida ugovora. "Od tog trenutka karijera mu je ubrzano krenula nizbrdo: ozljede, slaba igra, stalne promjene kluba", navodi se.

Nekad najveći talent hrvatskog nogometa, podsjetimo, karijeru je započeo u Dinamu, a debitirao je u reprezentaciji već sa 16 godina. Prodao ga je Zdravko Mamić u Barcelonu, no karijera mu nije išla uzlaznim tijekom. Igrao je za brojne klubove, uključujući Milan, Hamburg, Standard, Las Palmas, Heerenveen, Sporting Gijon, Reading, Birmingham i Rijeku, sve dok prošle godine nije kao slobodan igrač došao u Sittard.

Povratak u La Ligu?

Sad je "nakon dugo vremena pronašao stabilnost, bez ozljeda je i u klubu koji mu vjeruje. Osjeća se kao jedan od vođa momčadi i to pokazuje na terenu", nastavlja As i podsjeća na njegovu raniju izjavu sa željom o povratkom u La Ligu.

"Talentirano krilo moglo bi imati sezonu koja će ponovo istaknuti njegovo ime. Ne bude li ozljeda, ona bi mogla biti i jedna od najboljih u njegovoj karijeri. Započeo ju je na najbolji mogući način", zaključuje se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.