TRANSFERI

Athletic: Novi obrat oko Gvardiola. Još uvijek može u Chelsea, pregovori traju

Foto: Profimedia

NE PRESTAJU stizati nove vijesti, i to iz pouzdanih izvora, oko transfera Joška Gvardiola iz Leipziga u Chelsea. Podsjećamo, prije dva dana je Fabrizio Romano, možda najpouzdaniji izvor s tržišta nogometaša, pod egidom "ekskluzivno" napisao da je Gvardiol sve dogovorio s Chelseajem te da su se taj klub i Leipzig praktički dogovorili oko braničevog transfera uz odštetu od 90 milijuna eura, čime mladi (20) Hrvat postaje najskuplji branič u povijesti.

Od gotovog transfera u Chelsea do novog ugovora s Leipzigom

Napisao je i da Leipzig pristaje na Gvardiolov odlazak i odštetu koju je ponudio Chelsea, ali samo pod uvjetom da hrvatski defenzivac ostane u Njemačkoj do kraja sezone, što je Chelsea prihvatio. Međutim, kasno sinoć je Christian Falk, urednik nogometa u Sport Bildu objavio veliku vijest - ništa od kako se činilo definitivno riješenog Gvardiolovog transfera. Upravo suprotno, otkriva Falk, Gvardiol ne samo da ne odlazi u Chelsea u rekordnom transferu, nego s Leipzigom potpisuje novi, poboljšani ugovor do 2027. 

Najnoviji nastavak donosi Simon Johnson, novinar Athletica: "Ne mora značiti da je Gvardiolov transfer propao iako je do kraja ljetnog prijelaznog roka ostalo vrijeme koje se mjeri u satima. Chelsea se samo privremeno ohladio jer Leipzig u pregovorima stalno povisuje traženi iznos. Krenulo se sa 70 milijuna eura, pa je povišeno na 80 i onda na čak 90, ali ovi klubovi imaju jako dobar odnos.

Chelsea je kupio tri skupa braniča, ali i dalje jako želi Gvardiola

Potvrdilo se to nakon što je Chelsea početkom mjeseca vratio Tima Wernera Leipzigu za 25 milijuna funti dvije godine nakon što ga je od istog kluba kupio za 45 milijuna funti. Chelsea jako želi Gvardiola, jednog od najboljih mladih braniča na svijetu. Njemu se divi niz velikana, a činjenica da je ljevak čini ga još poželjnijim.

Bez obzira na to što je Chelsea u ovom prijelaznom roku obranu pojačao Kalidouom Koulibalyjem, Marcom Cucurellom te jučer za 69 milijuna funti iz Leicestera doveo Wesleya Fofanu, i dalje želi Gvardiola. On mu je na listi za šoping cijelo ljeto, ali Chelsea ga ne želi preplatiti, posebno što ionako ne bi za njega igrao ove sezone.

Ako ne uspije danas, dovest će ga u zimskom prijelaznom roku

Novi vlasnici Chelseaja pokazali su da su tvrdi pregovarači jer su Leicesteru za Fofanu platili bitno manje nego što je tražio, a to je 80 milijuna funti, rekord za braniča. Chelsea je na kraju platio manje od 70. Što se tiče Gvardiola, sve da ga Chelsea i ne dovede danas, do kraja ljetnog prijelaznog roka, samo će pokušaj njegovog transfera odgoditi do zimskog prijelaznog roka."