LIGA NACIJA

Austrijanci najavili utakmicu s Hrvatskom: Bit će teško

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

UOČI POSLJEDNJEG kola elitne grupe Lige prvaka, Hrvatska je na čelu skupine 1 s 10 bodova, jednim više od druge Danske, dok treća Francuska ima pet, a četvrta Austrija četiri boda. Hrvatska je bolja u međusobnom omjeru od Danske pa je jedina opcija u kojoj joj prolazak na završni turnir može izmaknuti ona da Danska u Kopenhagenu svlada Francusku, a Hrvatska ne pobijedi Austriju u Beču. To znači da bi Hrvatska mogla završiti na vrhu skupine i u slučaju poraza ako Danska ne svlada Francusku.

Francuska je svoju premijernu pobjedu u ovoj sezoni u Ligi nacija ostvarila u četvrtak baš protiv Austrije. Nakon razočaravajućih nastupa u prva četiri kola, aktualni svjetski prvaci i aktualni pobjednici Lige nacija slavili su 2:0 golovima koje su postigli Kylian Mbappe i Olivier Giroud.

"U ovakvim utakmicama je uvijek važno tko će prvi postići gol. No prije no što smo ga primili sam imao osjećaj da smo bolji. U nedjelju ćemo napraviti sve što možemo da pobijedimo i nadati se da Francuska neće pobijediti Dansku", rekao je austrijski izbornik Ralf Rangnick.

Slično je govorio i Marko Arnautović: "Vidi se da Francuska ima momčad sačinjenu od igrača svjetske klase. Slijedi nam susret s Hrvatskom kod kuće. Naravno da želimo pobjedu, ali bit će to teška utakmica."