LIGA NACIJA

Austrijanci nakon poraza: Razočaravajuć rezultat, nismo bili budni na drugoj stativi

Foto: EPA

AUSTRIJSKA reprezentacija nadala se dobrom rezultatu protiv Hrvatske u Beču jer bi joj on u kombinaciji s porazom Francuske od Danske osigurao ostanak u elitnoj grupi Lige nacija. Završilo je 3:1 za Hrvatsku uz golove Luke Modrića, Marka Livaje i Dejana Lovrena, a u raspletu skupine Hrvatska je osigurala Final Four natjecanja te Austriju gurnula u grupu B u kojoj će nastupati sljedeće sezone.

"Mislim da smo igrali dobro 65 minuta. Imali smo dvije velike prilike kod 1:1 i tada smo trebali doći u prednost. Ovo je razočaravajuć rezultat, a samo nismo u dvije situacije bili na oprezu na drugoj stativi. Nisu pomogle ni izmjene koje smo napravili", istaknuo je austrijski izbornik Ralf Rangnick nakon utakmice, priznavši da je pogriješio s uvođenjem novih igrača, što ističu i austrijski mediji.

"U prvom dijelu igrali smo točno onako kako smo zamislili i zato je poraz gorak. Vratili smo se nakon zaostatka i imali šansu za vodstvo pa i treći gol. Da bi se odlučile ovakve utakmice moraju se koristiti prilike koje se ukažu. Primljeni golovi? Trebali smo se bolje braniti", analizirao je susret David Alaba, a Marko Arnautović dodao:

Arnautović: Dobra obrana njihovog golmana

"Stvari bi izgledale drugačije da smo postigli dva gola u prvom dijelu. Mislio sam da imam dobar kut udarca kad mi je Baumgartner dodao, ali obrana njihovog golmana također je bila dobro. Moramo popraviti učinkovitost i više zabijati."

Strijelac jedinog austrijskog gola Christoph Baumgartner je istaknuo: "Dobro smo izgledali s trojicom u obrani, Hrvatska nije imala puno prilika. Ne bih koristio prebacivanje na četvoricu u obrani kao alibi. Nismo bili budni na drugoj stativi, a oni su pronalazili način da se othrvaju pritisku. Moramo i reći da nismo bili čvrsti kao u prvom dijelu."