EUROBASKET 2022.

Autobus nije došao po slovenske košarkaše. Na utakmicu stigli taksijem i pobijedili

Screenshot: Twitter

SLOVENIJA je u prvom kolu Eurobasketa rezultatom 92:85 slavila protiv Litve u skupini B. Iako su došli do pobjede, aktualni europski prvaci doživjeli su probleme pred utakmicu odigranu u Lanxess Areni u njemačkom Kolnu. Naime, po slovenske reprezentativce pred hotel nije došao autobus pa su na derbi prvog kola stigli taksijem.

"Bilo nam je smiješno kad je autobus kasnio dvije-tri minute. No nije bilo smiješno kad ga nije bilo 15-20 minuta. To je poremetilo rutinu nekih igrača. Zbog autobusa smo bili sve nervozniji pred važnu utakmicu. Vjerujemo da se to nije dogodilo namjerno, ali nadam se i da je to bio zadnji put", rekao je slovenski košarkaš Edo Murić, a komentar je dao i suigrač Klemen Prepelič:

"Sramotan potez FIBA-e. Na ovoj se razini ovakve stvari ne bi smjele događati. Hvala Bogu, odgovorili smo pobjedom. Savez i igrači dat će FIBA-i do znanja da se prema nikome ne smije ovako postupati. Mi smo europski prvaci, ali i da nismo, odnosi moraju biti na nekoj razini."

"Ovo mora biti šala"

Reprezentativac Slovenije Goran Dragić na Twitteru je poslao poruku organizatorima. "Ovo mora biti šala. Barem smo nakon 20 minuta dobili taksi", napisao je Dragić, koji je ubacio 17 poena, dok je najbolji strijelac Slovenije bio Mike Tobey s 24 poena.

Luka Dončić imao je 14 poena i deset asistencija. Slovenija sutra, u drugom kolu Eurobasketa, igra protiv Mađarske koja je rezultatom 95:85 izgubila od Bosne i Hercegovine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.