AZ Alkmaar pisao o Zrinjskom kao o ustaškom klubu. Morao je promijeniti tekst

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

ZRINJSKI će od 18:45 biti domaćin AZ Alkmaaru u utakmici prvog kola skupine E Konferencijski lige. Nizozemski klub na svojim je internetskim stranicama navijačima približio svog suparnika, no pritom i naveo neke stvari zbog kojih su reagirali iz Mostara i tražili da se napisano promijeni.

"Javnosti je posebno bio zanimljiv dio teksta u kojem su Nizozemci pisali o stadionu Pod Bijelim brijegom kao mjestu koje je za vrijeme rata služilo kao logor za bošnjačko i srpsko stanovništvo u Mostaru. Osim toga, u spomenutom tekstu su Zrinjski dovodili u kontekst 'ustaškog kluba', zbog čega je uslijedila reakcija iz redova Plemića", piše Klix i dodaje da je "AZ Alkmaar na molbu Zrinjskog izmijenio dio teksta koji je za Mostarce bio sporan".

Podsjetnik i na Modrića

U opširnom tekstu u kojem se navodi povijest "hrvatskog kluba u Bosni", kako je Zrinjski predstavljen, podsjeća se i da je za njega kao 18-godišnjak na posudbi iz Dinama nastupao Luka Modrić. Te sezone 2003./04. bio je i najbolji igrač lige.

Da su sporni dijelovi teksta promijenjeni, potvrdio je i nizozemski klub: "Ovaj tekst je izmijenjen nakon konzultacija sa Zrinjskim. AZ se ispričava zbog netočnih informacija koje su ovdje bile ranije napisane."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.