Boks

Babić pokazao na pojas: Moje lice je blizu Muhammada Alija

Foto: Matchroom Boxing

ALEN BABIĆ za Index je prokomentirao pobjedu u meču karijere. Jednoglasnom sudačkom odlukom svladao je Poljaka Adama Balskog i osvojio WBC-ov srebrni pojas u bridger kategoriji te će sada dobiti priliku izazvati svjetskog prvaka, Kolumbijca Oscara Rivasa.

"Dragi moji najdraži, ja prošao najteži meč. Bio je odličan, uživao sam. Ovo radim svaki dan, to je realnost boksa. Jako težak meč za ovaj pojas", započeo je Babić pa prigrabio pojas. "Ne samo da se isplatilo, i više od toga. Moje lice je blizu Muhammada Alija, doslovno. Od ničega sam došao do ovdje. Od redarskih noći do pojasa WBC-a i bogme sam ga zaslužio, ovaj meč sam ga zaslužio", rekao je Babić pa dodao:

"I drago mi je da je bio ovakav meč. Prvih 10 je bilo prelagano, ovo je bio pravi meč, koji mi je pokazao što je boks. Ja sam to i znao, očekivao sam ovakav meč, dobio sam ga i bolje nego što sam očekivao. Jako sam sretan i jedva čekam doći u Hrvatsku. Da paradiram ovaj pojas po svim gradovima, Splitu, Zagrebu, Istri, Dalmaciji, po cijeloj Hrvatskoj. Ide lagani odmor, ruka mi je otečena. Dao sam sve od sebe, ništa nisam ostavio u rezervi. Jako sam sretan i zadovoljan. Pozdrav, voli vas Babić."

 

Babić: Rano sam bio u nokdaunu i morao se dići. To je priča mog života

Zatim je o meču govorio i na konferenciji za medije. "Moja 'Savage' vojsko. Hvala vam iz dubine mojeg skromnog srca. Ne bih bio ovdje bez vas. Uvijek me zazivate i za vas sam spreman dati život. Ne za ovaj pojas, nego za svakog od vas pojedinačno. Za svakog prosječnog 'Joea'", započeo je pa se osvrnuo na protivnika:

"Strašan borac. Sve zasluge, volim ga kao brata jer smo podijelili 10 rundi nevjerojatne borbe. Hvala mu na tome, bio je to najbolji meč u mojoj karijeri. Prije toga je bio sa Shawndellom Wintersom, ali ovo je deset puta veće. Rano sam bio u nokdaunu i morao sam se dići, a to je priča mojeg života, moja borba."

"Ja sam 'underdog', nikad me nisu stavljali za favorita. Za ovaj meč sam bio, i to veliki, ali to ne volim. Nemojte me nikad stavljati kao favorita, volim biti autsajder. A kada je tako, onda ste na mojem teritoriju", dodao je.

O ilegalnom udarcu Balskog: Trebao sam se zaštititi

Prvi put je u karijeri Babić odradio deset rundi - dosad je sve borbe završavao do šeste. "Nitko nije mislio da je moguće. Rekao sam vam da je. Ma mogu odraditi 20 rundi. Bio sam u prednosti većinu meča, ali bio je sjajan. Primio sam puno batina", izjavio je pa prokomentirao i udarac Balskog nakon zvona:

"Uvijek djelujem opušteno. Čak i kad me skoro nokautiraju. Znam što radim, boks je moj posao i spreman sam umrijeti. Znam da je taj njegov udarac bio ilegalan, svjestan sam toga. Ali što da radim? To je boks. Nitko te ništa ne pita. Kako kaže Tyson: 'To je borba.' Koga je briga. Trebao sam se zaštititi iako je bio kraj runde."

Prozvao je prvaka

"Najbolji meč u mojoj karijeri, daleko. Balski mi je bio najteži protivnik u karijeri. Došao je pobijediti, ima više pobjeda od mene, tvrd je za poludjeti, zna se dobro kretati i teško ga je uloviti. Bio je to sjajan i kompetitivan meč. Nikad neću taktizirati. Uvijek idem all in", dodao je Babić pa poručio:

"Želim Oscara Rivasa idućeg, za tjedan dana. Želim se boriti s njim za je**nih tjedan dana. Dovedite mi ga. Moja 'Savage' vojsko, odite na društvene mreže i na njegove profile. Želim da kad se probudi usred noći, u 2 ujutro, da kaže: 'Alen Babić.' Oscar Rivas, dolazim po tebe. A Balski je bio jako tvrd protivnik. On je Poljak, mi Hrvati se znamo s Poljacima. Mi smo huligani, haha."