BOKS

Babić s pojasom došao u Zagreb. Pogledajte kako ga je dočekala Savage Army

Screenshot: Instagram

ALEN BABIĆ pobijedio je Poljaka Adama Balskog jednoglasnom sudačkom odlukom u najvažnijoj borbi karijere. Time je osvojio srebrni pojas u bridger kategoriji prema verziji WBC-a te će dobiti priliku izazvati Kolumbijca Oscara Rivasa, svjetskog prvaka u kategoriji do 102 kilograma.

Babić se jučer vratio u Hrvatsku. U zračnoj luci Franjo Tuđman s bakljama i šampanjcem dočekali su ga njegovi navijači, prijatelji, obitelj i pratitelji. "Dom. Svi ti ljudi oko mene, oni su moja snaga. Zauvijek sam im dužan. Neka naša priča traje zauvijek", napisao je The Savage u objavi na Instagramu, gdje je podijelio video dočeka. Inače, svoje fanove naziva Savage Army.

Babić je sada na omjeru 11-0 u profesionalnoj karijeri, a ovo mu je prva pobjeda na bodove - sve dosad bile su nokautima. Ipak, znalo se da će Savageu ovo biti najzahtjevnija borba karijere.  "I drago mi je da je bio ovakav meč. Prvih deset bilo je prelagano, ovo je bio pravi meč, koji mi je pokazao što je boks.

Ja sam to i znao, očekivao sam ovakav meč, dobio sam ga i bolje nego što sam očekivao. Jako sam sretan i jedva čekam doći u Hrvatsku. Da paradiram ovaj pojas po svim gradovima, Splitu, Zagrebu, Istri, Dalmaciji, po cijeloj Hrvatskoj. Ide lagani odmor, ruka mi je otečena. Dao sam sve od sebe, ništa nisam ostavio u rezervi. Jako sam sretan i zadovoljan", poručio je Babić nakon borbe.