Balotelli napao švicarski savez: Ne znam s kakvom mafijom vi surađujete

Foto: EPA

TALIJANSKI nogometaš Mario Balotelli (32) na društvenim je mrežama napao švicarski nogometni savez. Nekadašnji talijanski reprezentativac, a današnji nogometaš švicarskog kluba Siona, optužio je savez za korupciju i nazvao ga mafijom. U prošloj je utakmici, protiv Basela, pokazao srednji prst navijačima i zbog toga su ga Švicarci kaznili. Tvrdi da je to bio njegov odgovor na nepravdu na terenu i agresiju s tribina. 

"Morate platiti za svoje greške"

"Ne znam s kakvom mafijom vi surađujete, ali igrači kao što sam ja nisu ponosni kad igraju u ligi u kojoj vladaju nepravda, korupcija i nejednakost. Nogomet je posao koji svi moramo shvatiti ozbiljno, pa i suci. Ja neću više riskirati svoje zdravlje na terenu ako me ne zaštitite od ozljeda i od agresije navijača", napisao je Balotelli pa dodao:

"Nije me briga što je kod vas uobičajeno, ali znam da je cijeli svijet vidio način na koji ova liga funkcionira. Napravio sam pogrešku i za nju ću platiti. Ali i savez je napravio grešku zbog koje mora platiti. Sudac isto", napisao je Balotelli.

Talentiran i neozbiljan

Balotelli je svojevremeno bio jedan od najtalentiranijih mladih igrača svijeta. Isticao se sjajnom tehnikom te fizičkim predispozicijama kojima se mogao nositi protiv svake obrane.

No nikad nije postao ozbiljan igrač jer njegov mentalitet nije odgovarao njegovom talentu. Promijenio je u karijeri 12 klubova, od kojih su najjači Manchester City, Inter, Milan, Liverpool i Marseille. Za talijansku reprezentaciju upisao je 36 nastupa i zabio 14 golova. Ove je sezone za Sion u osam utakmica zabio četiri gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.