Barca je konačno našla novog desnog beka i ne, to nije Srna, nego dijete Madrida i Reala

Foto: Getty Images / Guliver Image

BARCELONA ima mnoge probleme, ali desni bok je možda najveći, posebno nakon što je Aleix Vidal slomio nogu. Dugo se najavljivalo da će ga barem na godinu dana popuniti veteran Dario Srna, ali od toga neće biti ništa.

Trakavica sa Srnom, koja se mjesecima sa stranica španjolskih medija rastezala do hrvatskih i natrag, srećom je gotova, jer katalonski novinari bliski Barceloni, naveliko pišu da je Barcelona pronašla igrača kojem će povjeriti bok kojeg krpa veznjak Sergi Roberto.
 
To je Juan Francisco Moreno Fuentes (28), kao i svi njegovi sunarodnjaci s dva navedena imena zvan skraćeno Juanfran. Igrač je Watforda, ali otkako je u ljeto 2014. za dva milijuna eura došao iz Betis, za engleski klub u tri godine nije odigrao ni utakmice, nego je cijelo vrijeme na posudbi u Deportivu, gdje je nezamjenjiv.

Juanfran, iako se zove kao i daleko poznatiji igrač Atletica, koji je također bek, nema ni blizu impresivnu karijeru poput imenjaka. Nijednom nije nastupio za Španjolsku, a igra za klub koji je tek tri boda iznad zone ispadanja iz La Lige.
 
Ipak, bilo bi jako pogrešno otpisati Juanfrana zato što ne potiče iz glmauroznog okružja. Ne zahtjeva prilagodbu na zemlju i ligu, jer u Primeri je sakupio 123 nastupa za Betis, Depor, Getafe i Real.
 
Juanfran je ofenzivno orijentiran bek koji uvijek leti naprijed i ima jako dobar centaršut, ali nipošto ne zapostavlja obrambene zadaće. Ističe se s 6.1 osvojenih lopti po utakmici, po čemu su od igrača Barcelone ispred njega samo Pique  (6.7) i Aleix Vidal (6.3), a u defenzivi je posebno pouzdan i neprelazan u dvobojima jedan na jedan. 

Njegovim dolaskom veliki broj zvijezda i ega u Barcinoj svlačionici neće se povećati, jer Juanfran je discipliniran na terenu i van njega. Ne ispada u igri, niti po ponašanju, što se vidi po samo 14 žutih i jednom crvenom kartonu, koliko je dobio u spomenute 123 utakmice u La Ligi. 
 
Ono što je Barceloni posebno drago, Juanfran je rođeni Madriđanin, koji je u Realu proveo četiri godine (2009-13) i za to vrijeme bio jedan od najboljih igrača B momčadi, pa mu je Pellegrini dao priliku u prvom sastavu, za koji je nastupio samo jednom. 
 
Shvatio je da neće igrati više, pa je otišao u Betis, za koji je u 2013/14 igrao dobro u prvenstvu i Europa Ligi (nastupio u obje utakmice protiv Rijeke), nakon čega je slijedio transfer u Watford, ali ustvari u Deportivo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.