TRANSFERI

Barcelona dovela pojačanje za budućnost, Betisu najmanje 18 milijuna eura

Foto: EPA

NAKON dovođenja Frenkieja de Jonga, Antoinea Griezmanna i Neta, a u iščekivanju razrješenja priče o povratku Neymara, Barcelona se pojačala i na poziciji lijevog beka.

Na Camp Nou stiže Junior Firpo, 22-godišnji Dominikanac iz Betisa, javlja katalonski SPORT.

On je jutros prošao liječnički pregled i tijekom dana klub bi trebao i službeno objaviti njegov transfer vrijedan 18 milijuna eura, na koji se mogu nadovezati i bonusi do maksimalnih sedam milijuna.

Firpo se s obitelji doselio u Španjolsku kad mu je bilo šest godina, a u Betis je stigao 2014. kao 18-godišnjak, ali tek je prošle godine dobio priliku u prvoj momčadi. No ostavio je izvrstan dojam u 43 utakmice, u kojima je postigao pet golova uz sedam asistencija.

Barcelona ga vidi kao lijevog beka budućnosti jer se, iako još mlad (uskoro će napuniti 23 godine) već dokazao u španjolskoj ligi, kao i u U-21 reprezentaciji, koja je nedavno s dinamovcem Danijem Olmom u sastavu postala europski prvak. Ali u predstojećoj sezoni tu će biti prvenstveno kao konkurencija inače nedodirljivom Jordiju Albi na toj poziciji.

Firpo će, piše SPORT, biti među putnicima za SAD, gdje Barcelona idućeg tjedna igra dvije utakmice protiv Napolija - u četvrtak u Miamiju, a u subotu u Ann Arboru u Michiganu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.