TRANSFERI

Barcelona je bila pred bankrotom. Ovog ljeta kupila je sedam novih igrača

Foto: EPA

BARCELONA je na kraju ljetnog prijelaznog roka potvrdila dovođenje Marcosa Alonsa. Lijevi je bek stigao iz Chelseaja u razmjeni, u kojoj su u drugom smjeru otišli gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang te naknada od 12 milijuna eura. Barcelona je tako ovog ljeta dovela sedmog novog igrača te složila momčad koja bi se, po kvaliteti kadra, trebala boriti za naslov prvaka Španjolske.

Ovog su ljeta na Camp Nou stigli Raphinha za 58 milijuna eura, Jules Kounde za 50 milijuna eura te Robert Lewandowski za 45 milijuna eura. Franck Kessie, Andreas Christensen i Hector Bellerin stigli su besplatno. No Katalonci su se i riješili nekih igrača.

Desetorica otišla

Coutinho je otišao za 20 milijuna eura. Za Aubameyanga su dobili 12 milijuna, a za Trincaa i Minguezu po tri milijuna, s tim da je Trincao otišao na posudbu. Klub su besplatno napustili Riqui Puig, Martin Braithwaite, Neto, Rey Manaj, Moussa Wague i Dani Alves.

Klub je prije godinu dana objavio da ima dug od 1.3 milijarde eura. Rezultat je to lošeg poslovanja, preplaćivanja igrača od kojih klub nije imao prevelike koristi na terenu te pandemije koronavirusa. No novi predsjednik Juan Laporta rekonstruirao je klupske financije i pronašao način da Barcelona nastavi koliko-toliko normalno funkcionirati. Više o tome pročitajte OVDJE.

Barcelonini ulazni transferi ovog ljeta

  1. Raphinha - 58 milijuna eura
  2. Jules Kounde - 50 milijuna eura
  3. Robert Lewandowski - 45 milijuna eura
  4. Franck Kessie - besplatno
  5. Andreas Christensen - besplatno
  6. Hector Bellerin - besplatno
  7. Marcos Alonso - razmjena

Barcelonini izlazni transferi ovog ljeta

  1. Philippe Coutihno - 20 milijuna eura
  2. Pierre-Emerick Aubameyang - 12 milijuna eura
  3. Francisco Trincao - 3 milijuna eura (posudba)
  4. Oscar Mingueza - 3 milijuna eura
  5. Riqui Puig - besplatno
  6. Neto - besplatno
  7. Rey Manaj - besplatno
  8. Dani Alves - besplatno
  9. Martin Braithwaite - besplatno
  10. Moussa Wague - besplatno