lige petice

Barcelona legendi kluba ponudila mjesto sportskog direktora

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREMDA je rođen u gradiću La Pobla de Segur, Carles Puyol (41) ikona je Barcelone i jedan je od najvećih igrača u povijesti katalonskog giganta. Puyol je prošao sve Barcine selekcije, a za prvu momčad igrao je punih 15 godina, od 1999. do 2014. Dobar dio karijere Puyol je bio i kapetan Barcelone i predvodio ju je do silnih naslova u Primeri i Ligi prvaka.

Legendarni Puyol uvijek će biti simbol Barcelone. Bio je igrač koji je u svom biću zadržao sve ono plemenito i romantično što su nam globalizacija i marketinški žrvanj zagadili kod nogometa. Osim što je bio fantastičan igrač, nikad nije bio tipična moderna nogometna zvjezdica selfie generacije kojoj je samo slučajno generacijski pripadao.

Puyol je bio u prvom redu vrhunski sportaš. Cijelu je karijeru proveo u Barci, osvojivši s njom sve što se moglo osvojiti. Kao kapetan, predvodio je i najmoćniju Španjolsku ikad do tri najveće kante u nizu, što nikad nikome nije pošlo za rukom.

Ipak, Puyol je još veći čovjek nego li je bio igrač. Simuliranje, bahaćenje, nepoštivanje protivnika, sudaca ili novinara, senzacionalizmi svih vrsta za Puyola su bili nepoznanica. Nije to bio njegov stil. Skromnost mu je bila najveća vrlina. Bio je kralj fair-playa.

Zbog svog čudesnog nogometnog nasljeđa i statusa koji ima među navijačima Puyolu je Uprava Barce ponudila mjesto sportskog direktora. Vodeći ljudi kluba smatraju da Carles ima sve preduvjete da bude idealan vođa Barcine sportske politike. Mundo Deportivo piše da Puyol još razmišlja, ali da se očekuje da pristane. Ipak je on vojnik Barcelone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.