Barcelona prodaje igrača dovedenog iz Kustošije? Poznata je i njegova cijena

Foto: Profimedia

BARCELONIN predsjednik Joan Laporta tvrdi da nema potrebe za rasprodajom u ljetnom prijelaznom roku, no španjolski mediji očekuju odlazak nekolicine igrača. Blizu ulaska u prvu momčad je i Michael Faye, no upravo je on jedan od onih za koje se očekuje da će prije napustiti Camp Nou nego ući u svlačionicu prvotimaca.

Prema podacima Transfermarkta, Fayeova nogometna karijera započela je u senegalskom Diambarsu, otkuda je u veljači 2023. stigao u hrvatskog niželigaša Kustošiju. Svega nekoliko mjeseci kasnije dovela ga je Barcelona. Prema Transfermarktu, taj je transfer vrijedio 1.5 milijuna eura, no govorilo se i da je prava vrijednost pet milijuna eura te da su u posao uključeni razni bonusi.

Spominje se interes velikana

Trenutna procijenjena vrijednost na toj stranici mu je pet milijuna eura. Engleski mediji prozvali su ga Čudom iz Kustošije, a dosad je za drugu ekipu Barcelone kao stoper upisao 33 nastupa i četiri pogotka. Bio je i na klupi prvog sastava trenera Xavija Hernandeza, ali još nije debitirao. Ugovor s Barcelonom vrijedi mu do 2027. godine. Odnedavno je i senegalski reprezentativac. Debitantsku utakmicu odigrao je u ožujku protiv Gabona. U pobjedi 3:0 sudjelovao je golom.

Sad španjolski mediji i insajderi pišu da bi mogao napustiti Barcelonu i prije službenog debija za njen najjači tim. Spominje se interes Arsenala, Manchester Uniteda, Bayerna i Juventusa, ali navodi i da je stigao upit iz Porta.

Portugalski velikan navodno je spreman u mogući transfer ugraditi opciju prema kojoj Barcelona može vratiti Fayea. Ono što je Barca spremna prihvatiti jest 15 milijuna eura, dodatak kroz bonuse i opcija otkupa njegovog ugovora, navodi se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.