LIGE PETICE

BARCELONA - RAYO 3:1 Barca potvrdila da je najbolji povratnik u ligama petice

Foto: Getty Images/Guliver Image

BARCELONA, lider Primere, u 27. kolu je na svom terenu pobijedila 3:1 Rayo Vallecano, klub iz zone ispadanja. 

Počelo je šokom za Camp Nou. Odličnu i brzu kontru izveli su gosti u 24. minuti. Alvaro Garcia precizno je pronašao De Tomasa. On s lijeve strane ulazi prema sredini, važe Piquea i Semeda te desnicom prizemno pogađa lijevi kut Ter Stegenovih vrata. Krasan gol za veliko iznenađenje i vodstvo davljenika kod lidera. 

Barcelona je izjednačila u 38. minuti preko Gerarda Piquea. Bio je to novi, lijepi gol na utakmici, ali ovaj put od poentiranja je bila efektnija asistencija. Slobodan udarac s desne strane ljevicom je izveo Leo Messi. Njegov centaršut bio je perfektno zavrnuta lopta, jedna od onih koje bježe od igrača i golmana momčadi koja se brani i slijeće pravo na glavu onoga kome je namijenjena. 

Domaćin preokreće u 51. minuti iz penala, i to olako dosuđenog. Semedo je lijepo pao nakon minimalnog kontakta koljenima sa suparničkim stoperom Jordijem Amatom u kutu kaznenog prostora, a sudac Mario Lopez pokazuje da je to prekršaj i kazneni udarac. Messi lako poentira za preokret. Ovo mu je 26. prvenstveni gol u 25. kolu.  

Konačan rezultat postavlja Luis Suarez u 82. minuti, ali to je zapravo gol Ivana Rakitića

Barcelona je ovom pobjedom zadržala sedam bodova prednosti na vrhu ispred Atletica, jedinog konkurenta za naslov. Osim toga, još je jednom potvrdila da je najbolji povratnik u najjačim europskim ligama. Čak 20 bodova ove sezone osvojila je nakon što je gubila meč. 

 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.