Barcelona zbog FFP-a ne može u siječnju dovesti veznjaka kojeg Xavi želi

Foto: Profimedia

BARCELONA još nije uspjela nadomjestiti Sergija Busquetsa, koji se ovog ljeta pridružio Lionelu Messiju i Jordiju Albi u Interu iz Miamija, te traži dugoročnu zamjenu za veznjaka. No Mundo Deportivo piše da neće to učiniti ni u zimskom prijelaznom roku.

Unatoč željama trenera Xavija za prinovom u veznoj liniji, Barcelona ne planira siječanjske ulazne transfere jer joj pravila financijskog fair-playa to ne dopuštaju. Zato se klub fokusira na ljeto i do tada prati nekoliko kandidata.

Jedina iznimka bio bi 18-godišnji Brazilac

Njihova glavna meta je 18-godišnji Brazilac Vitor Roque iz Athletico Paranaensea i, ako se kojim slučajem otvori prilika, Barcelona bi ga pokušala dovesti u siječnju, ali MD piše da prema sadašnjem stanju to nije realno.

Osim njega, Barcelona prati još nekoliko različitih tipova veznjaka, među kojima je 29-godišnji Argentinac Guido Rodriguez iz Betisa, koji se Xaviju jako sviđa, kao i njegov 22-godišnji suigrač Sergi Altimira, za kojeg ipak smatraju da još nije na razini potrebnoj za Barcelonu. Interesantan joj je i 18-godišnji Belgijac Arthur Vermeeren iz Antwerpa, ali nikog od njih neće pokušavati dovesti prije ljeta.

Ove je sezone sve utakmice na starom Busquetsovom mjestu započeo Oriol Romeu i igrao je solidno, ali Barcelona 32-godišnjaka ne smatra dugoročnim rješenjem te namjerava dovesti znatno mlađeg igrača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.