Više od kluba: Barcelonini klinci za ovaj veliki sportski potez dobili su prestižnu nagradu

Screenshot (Youtube)

LAUREUS World Sport Awards jedna je od najprestižnijih svjetskih sportskih nagrada, posvećena iznimnim dostignućima i promoviranju sporta. Članovi njezine akademije koji, između ostalih, i dodjeljuju nagrade uključuju 62 sportske legende. Boris Becker, Franz Beckenbauer, Luis Figo, Yao Ming, Alberto Tomba i Monica Seles samo su neka od poznatih imena na spisku.

Ove godine, ljudi diljem svijeta mogli su online dati svoji glas u kategoriji "Sporting moment of 2016", a koji je predviđen za pojedinca/ekipu koja nagrađuje gestu koja u sebi najbolje predstavlja sportske vrijednosti.

Dobitnici su bili mladići iz La Masije, točnije Infantil B ekipa Barcelone u kojoj igraju dječaci do 14 godina. Oni su u finalu World Challenge Cupa u Japanu porazili domaću Omiya Ardiju i osvojili turnir, ali po završetku utakmice nisu pohrlili na pobjedničko postolje prije nego li su pojedinačno prišli svakom japanskom igraču i tješili ga.

Dokaz je to da Barcelona ne uzima samo nogometne karakteristike u obzir kod selektiranja djece, i time pokazuje pravi put svim ostalim akademijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.