Baturina ostaje u Dinamu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL

MARTIN BATURINA (21) ostaje u Dinamu. Dinamo neće u ovom prijelaznom roku prodavati svog najboljeg i najskupljeg nogometaša, usprkos interesu koji su za njega pokazali klubovi iz Engleske i Italije. Baturina ostaje u Zagrebu, igrat će Ligu prvaka i tamo si dodatno podići cijenu pa onda tražiti transfer na zimu ili sljedećeg ljeta.

Fiorentina je dva dana intenzivno pokušavala postići dogovor s Dinamom oko Baturine, doduše svaki puta samo usmenim ponudama. Posljednja ponuda koju je Fiorentina uputila iznosila je 15 milijuna eura fiksne odštete uz pet milijuna eura mogućih bonusa i 10% od sljedećeg transfera. Dinamo je to odbio, a Fiorentina se onda i konačno povukla jer je zaključila da joj je hrvatski veznjak preskup.

Englezi nisu ni bili opcija

Osim Fiorentine, spominjao se i interes engleskog drugoligaša Leedsa. Kako smo ranije pisali, Leeds je spremao ponudu, ona je trebala biti slična kao Fiorentinina posljednja, ali tu priču su Dinamo i Baturina ugasili u startu.

Niti je Dinamo htio prodati Baturinu za taj iznos, niti se sjajnom veznjaku išlo igrati nogomet u drugu ligu. Odmah je odlučeno da ponuda Engleza neće biti prihvaćena, a čim je Dinamo osigurao Ligu prvaka i bogatu nagradu koja dolazi s njom, pala je i odluka da prodaje neće biti. Sada je to samo potvrđeno posljednjim potezima.

Trofejna karijera u Dinamu

Baturina je bio u mlađim uzrastima Hajduka i RNK Splita prije no što je došao u Dinamo. Igrao je u akademiji zagrebačkog kluba, dok je za prvi sastav odradio 125 službenih utakmica, u kojima je zabio 16 i asistirao za 31 pogodak. S Dinamom je osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske, dva SuperSport Superkupa i jedan SuperSport Hrvatski kup.

Postao je i reprezentativac Hrvatske, za koju je pod izbornikom Zlatkom Dalićem zabilježio četiri nastupa. Bio je na nedavnom Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je dobio pet minuta u susretu s Albanijom (2:2) u grupnoj fazi. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.