Bayern dovodi BiH zvijezdu? Samo Kane ima bolje brojke u Bundesligi

Foto: EPA

ERMEDIN DEMIROVIĆ (25) igra fantastičnu sezonu u dresu Augsburga. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je četvrti najbolji strijelac Bundeslige s 14 postignutih golova, a istovremeno je i peti asistent lige s osam namještenih golova svojim suigračima. Time ima 22 izravna sudjelovanja za gol ove sezone, a više od njega ima samo nestvarni Harry Kane koji je ubilježio 36 golova i asistencija za Bayern.

Napadač rođen u Hamburgu je kapetan Augsburga za koji igra od ljeta 2022. godine kada se klubu pridružio bez odštete, a do sada je u njegovom dresu nastupio ukupno 58 puta te je zabio 22 gola i upisao 14 asistencija. U karijeri je prije Augsburga nastupao za Freiburg dvije sezone prije dolaska u trenutni klub, a oni su ga za 3.7 milijuna eura kupili od Alavesa 2020. godine. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je do sada upisao 23 nastupa i postigao jedan gol.

Njemački novinar: Bayern je ozbiljno zainteresiran za njegovo dovođenje

Cijenjeni njemački novinar Florian Plettenberg danas je objavio da je Demirović spreman za sljedeći korak u svojoj karijeri te da će stoga vjerojatno napustiti Augsburg na ljeto. Sportski direktor Marinko Jurendić, također iz Bosne i Hercegovine, izjavio je da su u klubu opušteni što se tiče Demirovića jer ima ugovor do 2026. godine, ali je potvrdio da postoji interes brojnih klubova.

Plettenberg navodi da se među svima najviše ističe Bayern koji je ozbiljno zainteresiran, ali još nije poslao konkretnu ponudu. Očekuje se da Augsburg neće pristati na prodaju Demirovića za iznos manji od 20 milijuna eura. To bi bio drugi najveći izlazni transfer u povijesti kluba. Rekord drži lijevi bek Abdul Rahman Baba kojeg je Augsburg 2015. godine prodao u Chelsea za 26 milijuna eura, a nedavno smo ga imali prilike gledati na Maksimiru u dresu PAOK-a.

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.