Transferi

Bayern je zamjenu za Lewandowskog pronašao u dvorištu najvećeg rivala

Foto: EPA

GENERALNI direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke je u razgovoru za njemački Bild kazao kako u ugovoru Erlinga Brauta Halanda ne postoji odštetna klauzula za ljeto 2021. godine.

"Nemamo takav dogovor", kazao je Watzke koji je Halanda doveo krajem 2019. godine iz Red Bull Salzburga.

Bayernovi čelnici su u kontaktu s Halandovim agentom bili već 2018.

Kao i za većinu Borussijinih igrača, za Halanda je zainteresiran Bayern München koji bi po igrača mogao krenuti u ljeto 2022. godine. Tada će odštetna klauzula norveškog napadača biti 75 milijuna eura.

Što je još važnije, Robertu Lewandowskom će biti 34 godine i potraga za zamjenom sjajnog Poljaka bit će i više nego opravdana.

Interes Bayerna za Halanda traje od 2017. godine. Tada je 17-godišnji napadač Moldea bio preskup za Bayernovu akademiju. U ljeto 2018. godine su glavni skaut Marco Neppe i sportski direktor Hasan Salihamidžić ponovno bili u kontaktu s Minom Raiolom, Halandovim agentom, ali do dogovora nije došlo.

Haland je za Borussiju vezan još skoro tri i pol godine

U prosincu 2019. godine Erlingov otac Alf-Inge je signalizirao kako bi njegov sin bio zadovoljan odlaskom u Bayern, ali je 20 milijuna eura odštete RB Salzburgu ponovno bilo previše za bavarski klub. Uz to, igraču nisu mogli garantirati vrijeme na terenu jer je u napadu Bayerna neprikosnoven bio i ostao Robert Lewandowski.

Halandu ugovor s Borussijom istječe u ljeto 2024. godine, a čini se kako će Bayern u borbu za igrača krenuti puno ranije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.