Bayern trese kriza nakon tjeranja hrvatskog trenera. Matthäus: Neuer pretjeruje

Foto: Profimedia

GOLMAN Bayerna i njemačke reprezentacije Manuel Neuer u nedavnom je razgovoru za The Athletic priznao da je strašno razočaran potezom kluba, koji je smijenio trenera vratara Tonija Tapalovića. Rekao je da se osjeća kao da mu je netko iščupao srce. Legenda kluba Lothar Matthäus smatra da Neuer pretjeruje.

"Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovom su me otkazu obavijestili klupski službenici. Stiglo je to niotkud. Za Tonija je također bilo iznenađenje. Nisam razumio što se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri. Kao da mi je netko iščupao srce", rekao je Neuer za The Athletic.

"Neće biti lako popraviti situaciju"

Tapalović je smijenjen nakon nesuglasica s trenerom momčadi Julianom Nagelsmannom. S Neuerom godinama surađuje, a koliko su bliski njih dvojica govori i podatak da je Bayernov golman krsni kum Tapalovićevom sinu Toniju.

"Neuerove izjave su teške, neće biti lako popraviti ovu situaciju", siguran je Matthäus, koji se čudi zašto je Neueru sve to tako teško palo: "Nitko nije umro, otpušten je. Manuel bi morao prihvatiti što se događa, a ne to javno komentirati. Napada svog poslodavca."