BOKS

BBC: Alen Babić je čista, luda zabava

Foto: Matchroom

ALEN BABIĆ osvojio je u nedjelju Silver pojas u bridger kategoriji organizacije WBC pobijedivši Poljaka Adama Balskog jednoglasnom odlukom sudaca nakon 10 rundi. Iako u debiju u novoj kategoriji prvi put u profesionalnoj karijeri borbu nije završio nokautom, Savage je ponovno raspametio britansku publiku.

Dobrih sat vremena nakon meča bio je broj 1 u trendingu na britanskom Twitteru, koji je pun pohvala i oduševljenja prezentacijom hrvatskog boksača, a na njega se posebno osvrnuo i BBC u svom boksačkom pregledu vikenda. "Babić je čista, divlja zabava", stoji u naslovu dijela teksta o Savageu.

BBC: Nije bilo zanatski savršeno, ali je bilo ludo zabavno

"Najbolja borba večeri u O2 Areni u subotu bila je ona za WBC-ov Silver pojas u bridgeru između Alena Babića i Adama Balskog. Ako je toj borbi nešto nedostajalo zanatski, nadoknađeno je ludom zabavom. Na trenutke je to manje izgledalo kao profesionalna borba, a više kao nešto što vidite vikendima po noći u centru svakog grada u zemlji.

Hrvat Babić bio je na podu unutar prvih 20 sekundi prve runde, ali vratio se i nanio neke brutalne udarce nakon toga. Poljak Balski nekako je ostao na nogama, ali Babić je dobio na bodove. U svakom slučaju, gledateljima je borba vrijedila plaćenog novca", piše BBC.

Babić je hit na Twitteru

"Babić je apsolutni luđak" i "jedan od najzabavnijih boraca na svijetu", neki su od komentara ljudi iz boksačkog svijeta na Twitteru koje je izdvojio BBC. "Alen Babić svaku rundu boksa kao da je posljednja, a on očajnički treba nokaut. Apsolutni masakr", napisao je novinar Daily Maila Olivier Salt.

"Pobijedio, izgubio, što god, želim Alena Babića na svakom PPV undercardu. Ozbiljno, zabavniji je od svih koje sam vidio na posljednjim PPV priredbama u uvodnim borbama. Dajte mi Babića svaki put!" kaže još jedan boksački entuzijast.

"Babić je rano pao na pod. Jebe mu se živo. Ustaje i baca bombe bez brige za svoju sigurnost. Prekrasan je", još je jedan komentar, a boksački novinar Rob Tebbutt odlično je oslikao očekivanja koja je Savage nametnuo.

"Frustrira to što nema intervjua na DAZN-u nakon ovakve borbe. Htio sam čuti Babića kako opet govori neka suluda sranja pa zaprosi djevojku ili glavom udari suca."

Ali posebne ode Babić je dobio od običnih fanova, poput izvjesnog Milesa, koji je napisao: "Alene Babiću, ti ratniče, ikono, luđače. Nevjerojatna izdržljivost, nevjerojatno srce, nevjerojatna borba. Stavljaš svoje zdravlje i karijeru na crtu zbog nas, navijača, pozdravljamo te. Kakva senzacionalna borba. Babić ima mentalni sklop kao nitko drugi. RATNIK!"