BBC hvali hrvatskog igrača za kojeg nije bilo mjesta u Dinamu: "Kakvi potezi..."

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Slovana iz Bratislave izborili su mjesto u ovosezonskoj Ligi prvaka. Pred svojim su navijačima bili bolji od danskog Midtjyllanda rezultatom 3:2. Junak prvog ulaska Slovana u najjače klupsko natjecanje je hrvatski ofenzivni veznjak Marko Tolić.

Grafika: Sofascore

Tolić je bio dvostruki strijelac protiv Midtjyllanda, što je slovačkom sastavu bilo dovoljno za povijesni uspjeh jer je prva utakmica u Danskoj završila rezultatom 1:1. Tolić je zabio dva sjajna gola, prvi nakon što je lažnjakom poslao čuvara u prazno, a drugi udarcem s distance.

"Kakvi potezi, kakve završnice Marka Tolića. Zabio je dva gola kako bi pomogao svom Slovanu iz Bratislave da pobijedi Midtjylland 3:2 i izbori grupnu fazu Lige prvaka", piše na službenom X profilu britanski BBC.

Nezamjenjiv u momčadi Slovana

Vrhunac je ovo karijere za 28-godišnjeg Tolića, koji se u Dinamu nikad nije nametnuo kao igrač prve postave. Počeo je kao klinac u Dinamovoj nogometnoj školi, a okolni put do Dinamove prve momčadi vodio ga je preko Sesveta, Gorice, Dragovoljca i Lokomotive.

Za Dinamo je prvi put igrao 2020. godine. Skupio je 62 nastupa za prvu momčad te zabio sedam golova, ali nikad nije bio u prvom planu. Uslijedile su posudbe u Maribor, a onda i u Slovan, koji ga je kasnije otkupio. U slovačkoj momčadi nosi broj 10 i igra sjajno. Zabio je prošle sezone 11 golova te osam namjestio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.