PREMIERSHIP

Begović se sukobio s trenerom nakon što ga je 39-godišnjak izbacio iz momčadi

Foto: Guliver Image/ Getty Images

REPREZENTATIVAC Bosne i Hercegovine Asmir Begović (31) jučer se navodno sukobio s trenerom Bournemoutha Eddiejem Howeom.

Kako piše britanski Daily Mail, Begović nije dobro podnio činjenicu da ga je Howe zamijenio iskusnim poljskim vratarom Arturom Borucom na vratarskoj poziciji te je svoje nezadovoljstvo iskazao kroz žestoku raspravu na treningu.

Nije bilo fizičkog obračuna niti su u incident bili uključeni ostali nogometaši tog engleskog prvoligaša. Odmah potom pojavile su se informacije o tome da će Begović na kraju sezone napustiti Bournemouth, ali od toga ipak neće biti ništa.

Isti izvor navodi da su Begović i Howe ipak pronašli zajednički jezik te da se Asmir svim silama želi izboriti za mjesto prvog vratara, ali će se za to morati dobro pomučiti.

To je nedavno u razgovoru za engleske medije potvrdio i sam Howe koji je Boruca nagradio mjestom između stativa zbog odnosa i rada na treningu.

"Morat će se dokazati na treningu. Nema bolje preporuke za ulazak u prvu momčad. To kažem svakom igraču, bilo da je u pitanju golman ili igrač u polju. Sve se ocjenjuje po radu na treningu, a kada se dobije šansa, to povjerenje morate i opravdati. Asmiru svakako preporučujem da radi kao što je i činio ranije. Njegova posvećenost momčadi nikada nije bila upitna. Ipak, jednostavno sam osjetio da moram nešto promijeniti nakon serije koju smo imali. Vjerujem da će se vratiti i imati važnu ulogu u ostatku sezone", istakao je Howe.

Mjesto u prvih XI mu uzeo 39-godišnji Poljak koji je prešao na posebnu dijetu

Boruc je jako dobro odradio tri utakmice na golu umjesto bh. reprezentativca. Sačuvao je mrežu netaknutom čak dva puta - protiv Chelseaja i West Hama - ali je prethodnog vikenda kiksao u dvoboju protiv Cardiffa, kada je Bournemouth poražen s 2:0.

39-godišnji Poljak prešao je na posebnu dijetu koja mu je pomogla da zadrži formu i vrati se u prvu momčad.

"Ovo je nagrada za njegov profesionalizam", rekao je Howe pa nastavio:

"Iako je u poznim godinama svoje karijere, održava svoje tijelo u odličnoj formi i odlučio sam ga nagraditi. Otkako radimo zajedno, uvijek je bio spreman, ali ovo je trenutno najbolja forma u kojoj se našao", istakao je Howe.

"Pazi što jede, ima posebnu dijetu, pazi na stil života i to mu se isplati. Izgleda odlično, motiviran je, trenira jako dobro i zaslužio je braniti. Bio je velika podrška Asmiru, trenirao je na sjajan način i pokazao je fantastičan pristup. U njegovim godinama nije lako stalno putovati i sjediti na klupi. Zadovoljan sam njegovim radom i ovo je nagrada za njegovo strpljenje i timski rad", istakao je Howe.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.