NBA

Bek Portlanda odigrao je nevjerojatnu tricašku utakmicu za NBA rekord

AP Photo/Steve Dykes/Guliver

MLADI bek Portland Trail Blazersa bio je nadomak fantastičnog NBA rekorda, ali ga je posljednjim šutem propustio izjednačiti. Zato je izjednačio drugi rekord, a zbog spomenutog promašaja nije ga preuzeo u ekskluzivno vlasništvo.

Anfernee Simons je u pobjedi Portlanda na gostovanju kod Indiana Pacersa 133:112 ušao s klupe i zabio 27 poena.

Pogodio je prvih devet trica na utakmici pa promašio desetu.

VIDEO: Arena Sport

Iako je komentator na priloženoj snimci rekao da je devetom izjednačio rekord, to nije točno. Ty Lawson je 2011., igrajući za Denver Nuggetse, pogodio prvih 10, baš kao i Klay Thompson iz Golden State Warriorsa prije dvije godine.

Međutim, računajući i prethodne tri utakmice, Simons je uspješno realizirao 13 uzastopnih pokušaja za tricu i postao tek četvrti igrač u NBA povijesti s takvim nizom, nakon Brenta Pricea i Terryja Millsa, koji su to učinili 1996., te Shakea Miltona prošle godine. Nitko nikad nije zabio 14 zaredom.

Simons ove sezone postiže 8.2 poena u prosjeku uz impresivnih 44.4% šuta za tricu. U prosjeku zabija dvije po utakmici, a dosadašnji rekord na jednom susretu mu je bio sedam.

Osim po tricama, 20-godišnji bek Portlanda ove se sezone istaknuo i kao pobjednik natjecanja u zakucavanju na poluvremenu All-Star utakmice.

Na sinoćnjem susretu bio je prvi strijelac, a pratili su ga Damian Lillard s 23 i CJ McCollum s 20 poena, dok su Pacerse predvodili Malcolm Brogdon i Oshae Brissett s 18 koševa.

Obje su momčadi trenutačno na pozicijama za play-in, a Portland ima utakmicu zaostatka za šestoplasiranim Dallasom na Zapadu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.