Belgijci u šoku: Nije nam jasno što se dogodilo. Moramo sad pobijediti Hrvatsku

Foto: Epa

MAROKO je u 2. kolu skupine F iznenađujuće pobijedio Belgiju 2:0 golovima Sabrija u 73. i Aboukhlala u sudačkoj nadoknadi. Susret je prelomio gol Sabirija, koji je zabio iz slobodnjaka nakon velike pogreške Courtoisa. Maroko s pobjedom protiv Kanade u zadnjem kolu prolazi skupinu, a Hrvatska do zadnjeg kola neće biti sigurna u prolazak.

Belgija je odigrala jako loše, možda i slabije nego protiv Kanade u prvom kolu kad je pobijedila 1:0 uz puno sreće i veliku podršku zambijskog suca koji je teško oštetio Kanađane. 

Belgija u šoku

"Ovo je bila gorka pilula koju smo popili. Moramo dobro analizirati ovu utakmicu i moramo se oporaviti za utakmicu protiv Hrvatske. Jesmo li se dobro branili kod prvog gola iz slobodnog udarca? Nije uopće upitno, tako se branimo zadnjih šest godina. Bio je to odličan slobodan udarac, moram to opet pogledati. Imali smo dobrih trenutaka u prvom dijelu, prilika i poluprilika. Gol je promijenio sve, nismo se mogli vratiti u utakmicu'', rekao je izbornik Kanade Roberto Martinez.

Šokiran je bio i Amadou Onana: ''Nije mi jasno što se dogodilo. Kontrolirali smo susret. Do prvog gola nisu imali šanse. Mi jesmo. Sad nas čeka Hrvatska. Zbog kartona neću moći igrati, ali bit ću najveći navijač. Moramo dati 100 posto, nemamo drugog izbora'', rekao igrač Belgije, a slično je pričao i Eden Hazard.

''Maroko je odigrao sjajnu utakmicu, čestitam im. Moramo se pripremiti za utakmicu protiv Hrvatske i dati apsolutno sve protiv njih. Izgledi da igramo sa Španjolskom u osmini finala? Ako želimo ići do kraja, morat ćemo pobijediti sve: Španjolsku, Njemačku ili Japan, isto je. Moramo analizirati ovaj poraz. Nismo igrali loše. Ali kad imamo igrače ovakve kvalitete, moramo puno bolje. Protiv Kanade smo igrali lošije, a pobijedili smo. Danas smo igrali bolje, ali smo izgubili. To je nogomet.''