Belgijski izbornik: Ne znam za Engleze, ali mi baš i nismo željeli pobjedu po svaku cijenu

Foto: Epa

NOGOMETNA reprezentacija Belgije osvojila je prvo mjesto u skupini G na Svjetskom prvenstvu zahvaljujući pobjedi 1:0 protiv Engleske u Kalinjingradu, u susretu koji je izravno odlučivao o tome koja će momčad u osminu finala s prve, a koja s druge pozicije.

Strijelac jedinog gola bio je Adnan Januzaj u 51. minuti.

Belgija je tako natjecanje u skupini okončala s maksimalnih devet bodova te će u osmini finala 2. srpnja igrati protiv Japana u Rostovu na Donu, dok je Engleska ostala druga sa šest bodova te će njezin suparnik u osmini finala biti Kolumbija 3. rujna u Moskvi.

Bila je to negledljiva utakmica u kojoj su se obje momčadi gotovo trudile ne postići pogodak, ne pobijediti i pokazati što manje od onog što zapravo mogu.

Oba izbornika na teren su poslala rezervne momčadi tako da nismo vidjeli ništa od nogometa, a u toj bezveznoj i besmislenoj utakmici ipak su nešto više pokazali Belgijci koji su na koncu zasluženo i slavili.

"Ovo je utakmica u kojoj smo željeli doći do pobjede, ali osmina finala za nas je najveća utakmica desetljeća pa smo se morali pobrinuti da naši najbolji pojedinci ostanu u dobrom stanju", objasnio je engleski izbornik Gareth Southgate pa dodao:

"Igrači su danas dali sve od sebe, sada znamo s čim raspolažemo i svjesni smo da moramo nastaviti napredovati. Napadali smo do zadnje minute, ali vjerujem da su navijači svjesni prioriteta."

Izbornik Belgije, Roberto Martinez, bio je zadovoljan reakcijom momčadi u kojoj je promijenio devetoricu igrača:

"Zadovoljan sam. Napravili smo devet izmjena, a nova momčad je pokazala veliku želju da pobjedom. Na ovakvim natjecanjima ne možete puno dobiti birajući lakši put, sjetite se samo Eura prije dvije godine. Sada nas čeka Japan, a Englesku Kolumbija, a ako netko misli dalje od iduće utakmice, to je njegov problem."

"Kalkulacije? Pa, iskreno, nismo ušli sa stavom da baš moramo pobijediti po svaku cijenu. Ne, cilj je bio da i drugi igrači osjete kako je igrati na Svjetskom prvenstvu i vide sebe kao ravnopravan dio grupe. Ne znam koji je bio plan Engleske, vidim da su i oni puno mijenjali... I nije istina da smo bili pasivni, nego oprezni, tim više što smo igrali 3-5-2 koji nas je usporio."

"Iz logističkog kuta, bilo bi jednostavnije ostati u Moskvi jer bi imali dan odmora više, ali sada nam je samo Japan bitan. Nema smisla kalkulirati jer svatko svakoga može izbaciti. Njemačka je ispala, a malo je nedostajalo da se i Španjolska i Argentina oproste od natjecanja", zaključio je Martinez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.