Belgijski izbornik uoči Hrvatske: Igrači su mi u strahu, možda je De Bruyne blefirao

Foto: EPA

BELGIJA je poražena 2:0 od Maroka u drugom kolu Svjetskog prvenstva. Belgijci su bili favoriti skupine ispred Hrvatske, Maroka i Kanade, no sada su na rubu ispadanja. Belgija je trenutno treća u skupini i u četvrtak joj je potrebna pobjeda protiv Hrvatske za osminu finala. Uoči Maroka najzvučnija je bila izjava Kevina De Bruynea koji je rekao da Belgija nema šanse za naslov prvaka jer je prestara. Martinez se nakon poraza od Maroka osvrnuo i na to:

"Prvi put čujem takve komentare. Na Svjetskom prvenstvu igrači moraju razgovarati s medijima svaki dan, 90 % će biti pozitivno, ali uvijek postoje jedna ili dvije rečenice koje se ne uklapaju u kontekst. Svi smo mi profesionalci i znamo kako treba nastupiti.

"Možda De Bruyne blefira"

Igraču je dopušteno podijeliti svoj pogled. Zajedno smo već šest godina i komentari nam neće pomoći da pobijedimo. Možda je to bio običan blef. Važno je ono što se događa iza kulisa." Martinez smatra da Belgija još nije pokazala koliko može: "Ne vidim da uživamo u nogometu ili da igramo s radošću."

Martinez dodaje: "Ne igramo s veseljem i možda je to zbog težine koju nosimo na ramenima. Zadnje dvije utakmice odigrali smo kao da imamo previše toga za izgubiti. Ne radi se o nedostatku kvalitete ili tehničkog aspekta. Igrali smo sa strahom od poraza."

"Ne vidim taj užitak s kojim inače igramo i to je nešto na čemu moramo raditi. Nemamo više što izgubiti. Igrat ćemo na pobjedu protiv Hrvatske i to će biti naš novi početak na ovom Svjetskom prvenstvu."