"Beli Zagreb grad" bez Bile noći: Recesija otkazala slavlje 99. rođendana Hajduka u metropoli

PO DRUGI put u manje od mjesec dana propala je organizacija tradicionalne Bile noći u Zagrebu. Nakon što je zbog pomicanja termina prvog proljetnog kola HNL-a fešta hajdukovaca premještena za petak, 19. ožujka, niti sutra od druženja simpatizera Bilih u metropoli neće biti ništa.

"Da, nažalost, moram potvrditi tu informaciju. U dogovoru s vodstvom Hajduka, a zbog problema financijske prirode bili smo prisiljeni otkazati Bilu noć. Hajdukovci su htjeli organizirati priredbu u hotelu Antunović, ali nakon što su u posljednji trenutak morali birati između Sheratona i Westina odustali su", rekao je za Index Mate Maleš, dugi niz godina organizator Bilih noći u Zagrebu koji je izrazio žaljenje zbog ovakvog raspleta:

"Nisu nas u dovoljnoj mjeri podržale državne tvrtke"

"Šteta, zaista mi je žao, ali znate, vrijeme je recesije, državne tvrtke nisu nas mogle podržati kao prethodnih godina i nismo mogli prikupiti sredstva. Još od prve Bile noći u Zagrebu i otvaranja hotela Interkontinental 1965. zaista su rijetke situacije kada ona nije održana. Ipak, troškovi organiziranja ovakvog događaja nisu mali, lani je, primjerice, nastupilo 25 izvođača, isto toliko bilo je i novinara, snimatelja...Treba sve to platiti", kazao nam je Maleš koji se nada kako se ovakav scenarij neće ponoviti i sljedeće godine kada Hajduk slavi 100. rođendan.

"Dogodine mora biti spektakl!"

"Bolje je možda bilo propustiti ovogodišnju Bilu noć pa da dogodine napravimo spektakl. Već smo imali neke kontakte i s Uredom predsjednika Josipovića koji je također hajdukovac i nadamo se da će Dalmatinci i svi ljubitelji bile boje u Zagrebu, kojih ima jako puno, imati priliku uživati u godini proslave velikog jubileja našeg Hajduka", zaključio je Maleš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.