Benayoun: U Izraelu nema kulture, samo zločeste kritike i prljavština

IZRAEL ključnu utakmicu s Hrvatskoj dočekuje u totalnom rasulu. Javnost je nakon poraza od Grčke razapela izbornika Luisa Fernandeza, a momčad se međusobno prepucava i optužuje. Yossi Benayoun i Tal Ben Haim međuosobno su zaratili jer Ben Haim smatra da je Benayoun sebičan i nije lider na što je ovaj odgovorio da neki igrači nisu dali sve od sebe protiv Grčke.

Izrael je uzdrman stigao u Hrvatsku gdje mora pobijediti želi li ostati u utrci za drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije. Fernandez se nada sve dok postoji teoretska šansa.

"Razočaran sam rezultatom protiv Grčke jer mislim da nije slavila bolja momčad. Istina je da naše šanse za prolazak dalje trenutno nisu velike, ali još uvijek postoji matematička šansa", rekao je Luis Fernandez za Jerusalem Post.

Izraelski izbornik tvrdi kako ne postoji nikakav sukob između Benayouna i Ben Haima.

"Sve dok sam ovdje u momčadi će vladati zajedništvo. Jedini problem s Benayounom je taj što se vraća nakon dugotrajne ozljede. Kad god želim razgovarati s Yossijem ili Talom, to i napravim jer su uz Dudua Aouatea najvažniji igrači momčadi", rekao je Fernandez iako izraelski mediji pišu da bi mogao izostaviti veznjaka Arsenala iz prve momčadi.

Fernandez je komentirao kritike javnosti kojima je zasut ovih dana.

"Danas svatko može reći što god želi. Mogu i ja, ali cijenim igrače i trenere. Trener sam već 30 godina i uspio sam u Francuskoj i Italiji. Naučio sam se nositi s kritikama", kaže izraelski izbornik.

O svemu je progovorio i Benayoun naglasivši da će igrati za Izrael sve dok ga budu zvali.

"Zločeste kritike, prljavština i curenje informacija od igrača i činjenica da nema nogometne kulture su postali svakodnevica u Izraelu. Odbijam biti dio toga jer volim ovu igru i reprezentaciju. Nadam se da u budućnosti možemo imati više uspjeha. Ali, čak i ako ne uspijemo, obećavam da ćemo dati sve od sebe", kaže igrač Arsenala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.