Benzema: Oduvijek sam želio živjeti u Saudijskoj Arabiji. Ovo je muslimanska država

Foto: EPA

KARIM BENZEMA (35) dao je intervju za službenu stranicu svog novog kluba Al Ittihada. Na pitanje zašto je odlučio doći u Saudijsku Arabiju odgovorio je: "Musliman sam, a ovo je muslimanska država. Oduvijek sam želio živjeti ovdje." Francuski napadač potpisao je ugovor na dvije godine s opcijom produljenja na još jednu. Godišnje će zarađivati 200 milijuna eura. 

Benzema će u saudijskoj ligi igrati protiv Cristiana Ronalda, bivšeg suigrača iz Real Madrida, a sada člana Al Nassra. "Spreman sam na novi izazov, želim pokazati što znam. U ligi igra puno velikih imena - Cristiano Ronaldo i sada ja. Važno je pokazati da saudijski nogomet može utjecati na cijeli svijet.

Nije stvar samo u tome da igram ovdje. Moram ostvariti uspjeh kakav sam doživio u Europi, moram igrati na isti način kao u Realu", izjavio je Benzema pa nastavio: "Moj prijatelj Ronaldo je ovdje. Fantastično je vidjeti ga u Saudijskoj Arabiji. I on predstavlja novu eru nogometa u ovoj zemlji te napredak koji je ostvaren."

Benzema napustio Real nakon 14 godina

Al Ittihad je treći klub u Benzeminoj karijeri, koju je počeo kao igrač Lyona. U Realu je bio od 2009. godine, a tijekom 14 godina postigao je 354 pogotka. Time je drugi strijelac u povijesti madridskog kluba iza Ronalda s 450 golova.

Benzema je aktualni osvajač Zlatne lopte, a s Realom je pet puta osvojio Ligu prvaka, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo. Osvojio je i četiri naslova prvaka španjolske La Lige. Povukao se iz francuske reprezentacije za koju je u 97 nastupa zabio 37 puta.