BILBAO SRUŠIO REKORD I ZAPALIO BASKIJU Za 32 milijuna kupili najveću zvijezdu velikog rivala

Foto: Getty Images/Guliver Image

EUROPSKI klubovi bacili su se u veliki trošak u završnici zimskog prijelaznog roka, a najaktivniji su engleski i španjolski klubovi. Jučerašnja bomba iz Manchester Cityja izazvala je lančanu reakciju u Baskiji.

Španjolski velikan Athletic Bilbao jučer je za 65 milijuna eura prodao braniča Aymerica Laportea Manchester Cityju i odmah doveo njegovog nasljednika. Iz redova drugog baskijskog kluba i svog najvećeg rivala Real Sociedada doveo je Iniga Martineza (26) s kojim je potpisao ugovor na pet i pol godina.


Vrijednost transfera je 32 milijuna eura, koliko je iznosila odštetna klauzula, čime je Martinez postao najskuplji igrač u povijesti Athletica.

 

Potpisao je ugovor do 2023. godine, a nova odštetna klauzula je 80 milijuna eura.

Zanimljivo, Martinez je prije nekoliko sezona izjavio kako nikada neće zaigrati za Athletic, a 2016. potpisao je ugovor na još pet godina.


"Mislim da oni nikada neće doći ovdje i ponuditi svojim najvećim rivalima 30 milijuna eura za bilo kojeg igrača. Uostalom, ja nikada ne bih otišao na drugu stranu i zato sam miran", govorio je svojedobno Martinez.

Njegov transfer izazvao je burnu reakciju Sociedadovih navijača koji su bijesni zbog prodaje najveće zvijezde i reprezentativca koji je u klubu od početka karijere. Za Real Sociedad Martinez je skupio više od 240 utakmica, zabio je 18 golova i upisao 7 asistencija.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.