Bilbao u 61. minuti izveo iz igre zdravog vratara. Iza svega se krije velik plan

Foto: Screenshot

ATHLETIC BILBAO poražen je 2:1 kod Celte Vigo u 36. kolu La Lige. Gost je poveo golom Berenguera u 23. minuti, a domaćin je golovima Swedberga u 68. te Alvareza u 71. došao do pobjede. Za Celtu je ovo bila važna pobjeda u borbi za ostanak, a Bilbao je ostao na petom mjestu prvenstvene ljestvice.

U 62. minuti gostujući trener Ernesto Valverde odlučio je povući prvog vratara Unaija Simona (26). Umjesto njega ušao je Agirrezabala. Simon nije bio ozlijeđen, a iza ovog Valverdeovog poteza stoji jasan plan. Naime, svi u klubu žele da Simon osvoji Zamoru, nagradu koja se dodjeljuje vrataru s najmanjim koeficijentom primljenih golova.

Iza svega se krije jasan plan

Simon ima koeficijent od 0.94 primljena gola po utakmici. U 35 kola La Lige primio je 33 gola. U vodstvu je ispred Remira iz Real Sociedada te Ter Stegena iz Barcelone. Glavni uvjet za nagradu je odigrati minimalno 28 utakmica po 60 minuta u svakoj. Zbog toga je Valverde povukao Simona u 61. minuti pri 1:0 vodstvu Athletica. Na kraju je Athletic primio dva gola, no Simon je ostao čiste mreže.

Valverde je nakon utakmice rekao: "Učinio bih sve što mogu da pomognem igračima da ostvare svoje ciljeve." Simon prema Transfermarktu vrijedi 25 milijuna eura, a za reprezentaciju Španjolske ima 39 nastupa. Trebao bi biti na vratima protiv Hrvatske na uvertiri Europskog prvenstva 15. lipnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.