DINAMO U EUROPI

Bild: Gladbach je Drmića platio 10 mil. eura. Bio je jedan od najvećih promašaja

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

JOSIP DRMIĆ zabio je u 117. minuti uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka između Dinama i Bodo/Glimta i tako odveo hrvatskog prvaka u elitno europsko natjecanje. Bio je to peti gol 30-godišnjeg Drmića ove sezone za Dinamo, u koji je došao iz Rijeke. Osim toga, ovaj bivši švicarski reprezentativac igrao je i u ligama Petice.

Karijeru je započeo u Zurichu. zatim je 2013. otišao u Nurnberg pa godinu kasnije u Bayer Leverkusen. Ondje se zadržao godinu dana, nakon čega je za deset milijuna eura prešao u Borussiju Mönchengladbach. Ona ga je poslala na posudbu u HSV, da bi kasnije završio u Norwichu, pa i Rijeci. Povodom jučerašnjeg gola o Drmiću je danas pisao Bild.

"Čini se da je karijera opet u uzlaznoj putanji. Drmić je 2015. prešao iz Leverkusena u Gladbach za deset milijuna eura - i postao jedan od najvećih promašaja u povijesti Borussije. Švicarac se borio sa stalnim problemima s koljenima te je postigao samo sedam golova u 43 utakmice u Bundesligi. Sada je svoj novi klub Dinamo Zagreb odveo u Ligu prvaka", objavio je Bild.

"S Hrvatima će igrati u Ligi prvaka. Gladbach može gledati međunarodne utakmice"

"Dinamo je već osmi klub u Drmićevoj karijeri", nastavlja Bild. "U veljači 2021. otišao je na posudbu u Rijeku, za koju je u 55 utakmica zabio 32 gola i asistirao za pet. Od srpnja 2022. je Zagreb njegov novi dom. S Hrvatima će igrati u Ligi prvaka, dok njegov bivši klub Gladbach opet može samo gledati međunarodne utakmice", zaključuje njemački medij.

Drmić je za švicarsku reprezentaciju upisao 35 nastupa te postigao deset golova. Posljednji put je u reprezentaciju pozvan 2019. godine za kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Irske. Drmićev ugovor s Dinamom vrijedi do 2024. godine.