lige petice

Bio je Barcino čudo od djeteta, obožava Messija, ali sad poručuje: Ja sam madridista

Foto: Screenshot Twitter

TAKEFUSA KUBO, 18-godišnje čudo od djeteta, koji je s 15 godina bio najmlađi debitant u povijesti japanske lige, jedna je od najvećih pogrešaka Barce u posljednjih nekoliko godina.

Kubo je još kao klinac pokazao da ima impresivan talent, bogati europski prosci masovno su dolazili u Japan kako bi vrbovali mladog igrača, a Barcelona je bila najkonkretnija i desetogodišnjeg klinca je dovela u slavnu La Masiju.

No, Barca je tada napravila greške u koracima i Fifa je transfer poništila zbog činjenice da je katalonski klub protupravno doveo dječaka. Kubo se vratio u Japan, a Barcelona je računala da će imati pravo prvokupa kad se mladi Japanac jednog dana vrati u Europu, no krovna kuća svjetskog nogometa je poništila i tu klauzulu, u priču je uletio Real koji je Japanca oteo najvećem rivalu ispred nosa.

Katalonci su se nadali da će ga ponovno dovesti kada napuni 18 godina, ali nisu ispunili njegove zahtjeve i Kubo je zato izabrao Real. Na posudbi je u Mallorci, igra odlično, a u 24 nastupa zabio je tri gola i upisao dvije asistencije.

''Prije svega moram se zahvaliti Tokiju koji me primio poslije kazne Barceloni, zatim Yokohama Marinosima koji su me posudili na pola sezone i sada Mallorci. Bilo je zanimanja, ali moja obitelj, agent i ja nismo željeli ništa napraviti dok ne postanem punoljetan'', kaže 18-godišnji Kubo i dodaje:

''Kada sam 4. srpnja napunio 18 godina, javio se Real i samo su zbog mene došli u Japan. Bila je to krasna gesta. Odlučio sam se za Real, veoma sam zahvalan i sada sam madridista'', kaže mladi Japanac.

Kubo je sitan, visok je 173 cm i igra lijevom nogom, a mnogi su ga stručnjaci uspoređivali s Messijem. Ta mu usporedba godi jer mu je čarobni Argentinac uzor.

''Ne znam ga osobno, ali on je referenca za mnoge mlade igrače. Uživam u njegovim potezima, veliki je nogometaš. Uzor je za sve ljevake kojima su dribling i kontrola lopte osnovne karakteristike“, zaključuje Japanac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.