Bio je europski prvak i najbolji strijelac La Lige. Sad s 43 godine ima novi klub

Foto: EPA

DANI GÜIZA svojevremeno je bio najbolji strijelac španjolske lige te prvak Europe. Sada su mu već 43 godine, ali i dalje igra. UD Rotena, klub iz španjolske šeste lige, objavio je da je Güiza njihov novi igrač. "Europski prvak donijet će nam iskustvo i golove", stoji u službenoj objavi. 

Bio je najbolji strijelac španjolske lige i prvak Europe

Güiza je imao poprilično jedinstvenu nogometnu karijeru. Eksplodirao je tek s 27 godina u jednoj od svojih prvih pravih sezona u najvišem rangu španjolskog nogometa. U sezoni 2007./08. zabio je 27 golova u La Ligi u dresu Mallorce i tako osvojio titulu najboljeg strijelca.

Odličnim igrama zavrijedio je i poziv Luisa Aragonesa u reprezentaciju Španjolske. Nastupio je na Euru 2008. te je postigao dva pogotka na putu do naslova europskog prvaka. Zabio je Grčkoj u grupnoj fazi te Rusiji u polufinalu. Ukupno je za Španjolsku zaigrao 21 put i zabio šest golova.

Nakon Eura je otišao u Fenerbahče, gdje se zadržao tri godine, a nakon jedne sezone u Getafeu posvetio se egzotičnim destinacijama pa je tako igrao u Maleziji i Paragvaju. Posljednjih godina igra za niželigaške klubove iz Cadiza, njegove rodne pokrajine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.