Bio je najveći srpski talent, sada igra u niželigašu. Ucjene su mu uništile karijeru

Foto: Screenshot (Alesto/YouTube)

FILIP JANKOVIĆ (28) danas je igrač Laktaša, kluba koji igra u Prvoj ligi Republike Srpske. Riječ je o nogometašu koji je prije 12 godina, sa samo 16 godina i šest mjeseci, debitirao za Crvenu zvezdu. Smatralo ga se velikim talentom i govorilo da bi mogao dosegnuti razinu Dragana Stojkovića Piksija. 

"Tada nam je kuća bila kao kolodvor. Tu su bili menadžeri i oni koji su to htjeli biti, slali su neke ljude. Već je postajalo neugodno, samo se pojave na vratima. Poslije desetog čovjeka već smo se pitali što se događa. Nismo razmišljali o odlasku, a dolaze da pitaju da odem. Počeli su pritisci da prihvatim jednu ponudu ili ništa od mog igranja u Zvezdi. Roditeljima sam rekao da želim igrati samo za Zvezdu", rekao je Janković u Alesto podcastu pa dodao:

"Treneru su naredili da ne igram"

"Izađem ispred zgrade, a prvi čovjek koji me vidi me izvrijeđa da ja želim novac. Zaprepastio sam se i vratio kući. Na internetu sam vidio što pišu o meni. Zvali su moje roditelje na sastanke da prihvatim ponudu agenta, odnosno investicijskog fonda, a mi smo uporno govorili ne. Provlačilo se kroz medije i pravili su sliku od mene da ja tražim novi ugovor, veće pare i što ti ja znam.

Riješio sam - raskinuo sam ugovor jer su mi rekli da potpišem to što oni hoće ili neću igrati. Mom treneru je bilo naređeno da ne igram ni za moju generaciju i tada mi je prekipjelo i raskinuo sam ugovor sa Zvezdom da bih mogao otići i da me ne zadržavaju više. Nisu mi dali da igram, skoro da i ne treniram. Kao slobodan igrač sam otišao u Parmu."

Nakon toga je ovaj veznjak igrao u Parmi, Cataniji, Domžalama, Extremaduri, Podgorici i još nekim manjim klubovima.