Bio je svjetski prvak s Francuskom, a danas prodaje bazene: "Radim to već 17 godina"

Foto: Screenshot (YouTube/France 3 Bretagne)

STEPHANE GUIVARC'H (53) bio je prvi napadač Francuske pri osvajanju Svjetskog prvenstva 1998. u Francuskoj. Bio je jedan od najučinkovitijih golgetera Francuske 90-ih, a proslavio se golovima za Guingamp, Auxerre i Rennes. Kasnije je u karijeri kratko igrao za Newcastle, Rangerse i Olympiacos.

Daily Mail ga je 2009. uvrstio na popis 50 najgorih napadača u Premier ligi. Guivarc'h je tu zauzeo prvo mjesto jer je igrajući za Newcastle u četiri utakmice dao jedan gol, a klub ga je platio Auxerreu tada veliki 4.1 milijun eura.Danas Guivarc'h živi daleko od nogometa. Bavi se prodajom bazena za firmu jednog prijatelja.

"U poslu s bazenima sam 17 godina. Na čelu tvrtke je moj prijatelj, koji mi je rekao da razmišlja o otvaranju bazenskog odjela i da traži prodajnog predstavnika. Budući da sam tada bio nezaposlen, rekao sam mu da ću mu pružiti ruku i, 17 godina kasnije, još uvijek radim s njim", rekao je za RMC pa nastavio:

"Vodim uravnotežen život. Nemam potrebu biti stalno ispred kamere ili mikrofona. Putujem cijeli dan, sve ide vrlo dobro, a noću se vraćam doma." Guivarc'h je za Francusku odigrao 14 utakmica i zabio je jedan gol. Karijeru je završio 2002. u Guingampu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.