PREMIERSHIP

Bio je to velik dan za sir Alexa Fergusona, a oni su mu ga upropastili

Foto: Getty Images

LEGENDARNI sir Alex Ferguson na klupi Manchester Uniteda proveo je 26 i pol godina, a u tom je razdoblju vodio okruglih 1500 utakmica u svim natjecanjima.

Na današnji dan 2005. godine vodio je United jubilarni 500. put u Premier ligi, ali ta je utakmica završila jednim od bolnijih poraza u njegovoj karijeri.

Crveni vragovi još su imali teoretske šanse za osvajanje titule, iako im je vodeći Chelsea bježao 13 bodova sedam kola prije kraja. Te su subote gostovali kod Norwicha, koji se svim silama borio za opstanak.

I taj Norwich odigrao je vrlo inspirirano, možda i najbolju utakmicu sezone, te pobijedio 2:0.

Napad Uniteda ionako je bio u krizi, Fergusonova momčad postigla je samo jedan gol u prethodne tri utakmice, a na ovom gostovanju jedva da je stvorila i šansu. Navijači su se nadali da će ga razdrmati povratak Louisa Sahe nakon dvomjesečnog izbivanja zbog ozljede, ali francuskom je napadaču nakon samo 17 minuta stradala noga.

Umjesto njega Ferguson je uveo Waynea Rooneyja da pomaže Alanu Smithu, ali on je tog dana odigrao jednu od najslabijih partija u dresu Uniteda, koju je zaključio tako što je u posljednjim trenucima zapucao jedinu pravu šansu Vragova na utakmici.

Ferguson je poslije utakmice bio toliko ljutit da je prvi put u tada sedmogodišnjoj povijesti klupske televizije odbio dati izjavu.

Embed from Getty Images

Nakon tog poraza United je praktički ostao bez izgleda za titulu, a u posljednjih šest kola osvojio je samo 10 bodova te završio na trećem mjestu, čak 18 bodova iza prvaka Chelseaja i šest iza drugoplasiranog Arsenala.

Norwich? Naposljetku mu ova pobjeda nije pomogla. U jednoj od najuzbudljivijih borbi za opstanak u povijesti Premier lige završio je na 19. mjestu s 33 boda, jednim manje od West Bromwicha, posljednjeg iznad crte. Za opstanak mu je trebala pobjeda kod Fulhama u posljednjem kolu, ali izgubio je 6:0, što mu je jedan od najtežih poraza u klupskoj povijesti.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.