HRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Bio je u Realu, rođen je u Beogradu, a otac mu je Hrvat. Još ne zna za koga će igrati

Foto: Instagram / Mario Nakić

IAKO se prije nekoliko godina pisalo kako će tada talentirani košarkaš Real Madrida Mario Nakić u seniorskoj karijeri igrati za reprezentaciju Srbije, sada je ostavio otvorena vrata mogućnosti da predstavlja Hrvatsku, domovinu njegova oca Ive, bivšeg igrača Cibone i Partizana.

Ivo Nakić je seniorsku karijeru započeo u Ciboni, u koju se na jednu sezonu vratio 1992. nakon šest godina u Partizanu. Poslije je igrao u inozemstvu, a jednu je sezonu proveo i u rodnoj Rijeci. Od završetka karijere 2001. živi u Beogradu, gdje se iste godine rodio Mario.

Tragom Bogdanovića i Dončića

On je u mlađim uzrastima igrao za Zemun i Partizan, a kao 17-godišnjak prešao je u Real Madrid, kao i mnogi talentirani klinci iz Hrvatske i susjednih zemalja poput Marka Tomasa, Bojana Bogdanovića, Borisa Tišme ili Luke Dončića.

U to se vrijeme nagađalo hoće li Nakić u seniorskoj karijeri igrati za zemlju u kojoj je rođen i iz koje mu je majka ili za očevu domovinu. Iako su mnogi mediji pisali da se opredijelio za Srbiju, ondašnji izbornici Hrvatske Veljko Mršić i Srbije Saša Đorđević objavili su da mladić još nije odlučio.

Nakon što se nije nametnuo prvoj momčadi Reala, jednu je sezonu proveo na posudbi u belgijskom Oostendeu, lani je prešao u Andorru, koja je zatim ispala iz španjolske ACB lige. U novoj sezoni igrat će u ABA ligi nakon što je potpisao za Igokeu, s kojom je bio na pripremnom turniru u Rijeci.

I još nije odlučio

Tamo je u razgovoru za Novi list rekao da se zapravo još ništa nije promijenilo. Eurobasket je pratio kao gledatelj, navijao i za Srbiju i za Hrvatsku, ali i sve ostale zemlje iz regije u kojima ima prijatelje te diplomatski odgovorio kako se nada da će na sljedećim natjecanjima svi ostvariti bolje rezultate.

A na pitanje o odabiru reprezentacije, kratko je odgovorio: "O tome ćemo kad bude vrijeme za to." S 21 godinom ionako još nije spreman za ozbiljniju ulogu na toj razini, ali Hrvatskoj bi svaki dobar igrač dobro došao u kvalifikacijama, dok je lišena pomoći onih najboljih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.