Bio je veliki talent Dinama, a Livaković mu je bio rezerva. Sad ima novi klub

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

HRVATSKI vratar Adrian Šemper (25) novi je igrač talijanskog drugoligaša Coma. Stigao je u transferu iz Genoe, a visina odštete zasad nije poznata. Šemper je s Genoom prošle sezone izborio povratak u Serie A, ali je bio rezervna opcija između vratnica pa je odlučio ostati u drugoj ligi, očito kako bi ipak redovito branio.

"Oduševljeni smo što možemo objaviti dolazak Adriana Šempera koji je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine. Adrian je odrastao u prestižnoj akademiji Dinama iz Zagreba i sa samo 18 godina je debitirao u hrvatskom prvenstvu, ali i u Ligi prvaka. Šemper je već upoznat s talijanskim nogometom jer ima 84 nastupa u Serie A i Serie B, a poznat je kao odličan u obranama jedanaesteraca", napisali su iz Coma prilikom predstavljanja Šempera.

Bio je veliki talent Dinama

Podsjetimo, Šemper je sa svega 18 godina u sezoni 2016./17. naslijedio Portugalca Eduarda na mjestu prvog vratara Dinama. Branio je i u prvenstvu i u Ligi prvaka u utakmicama protiv Lyona i Juventusa. Ipak, nije se iskazao pa ga je ubrzo zamijenio Dominik Livaković, koji je otad Dinamov broj 1.

U ljeto 2018. godine napustio je Dinamo i otišao na dvogodišnju posudbu u Chievo, nakon čega je njegov ugovor otkupljen za 1.5 milijuna eura. U Chievu je dvije sezone bio prvi golman i onda je 2021. prešao u Genou, gdje je pak dvije sezone uglavnom sjedio na klupi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.