Bio je wonderkid Srbije. 13 godina kasnije zapalio je rodni grad povratkom

Screenshot: Twitter

ADEM LJAJIĆ se dva tjedna prije 32. rođendana vratio u rodni Novi Pazar te će igrati za istoimeni klub u srpskoj Super ligi, u koju se vraća nakon 13 i pol godina. Novi Pazar, provincijski klub iz većinski bošnjačke pokrajine Sandžak, koji je trenutno 11. u prvenstvu Srbije, slavi novo veliko pojačanje, a Ljajićev dolazak izazvao je euforiju u gradu.

Nakon što je afričku legendu Partizana doveo helikopterom, sada se pojačao igračem koji je igrao za nekoliko europskih velikana. Navijači su u deliriju zbog Ljajićevog dolaska priredili veliku bakljadu u centru grada i oduševljeno dočekali novog heroja.

Ljajić je Srbiju napustio 2010. kao wonderkid velikana Partizana, koji ga je za čak 8 milijuna eura prodao Fiorentini. Sada se, pak, u rodni grad i domovinu vratio u skromni klub iz provincije iz turskog Karagumruka kao slobodan igrač. Ljajić je u inozemstvu igrao još za Romu, Inter, Torino i Bešiktaš. U karijeri je ofenzivni veznjak odigrao 400 utakmica, postigao 82 i namjestio 78 golova. Za Srbiju je u 47 nastupa postigao 9 i namjestio 6 golova.

@indeksvesti

Doček Adema Ljajića u Novom Pazaru

♬ original sound - Indeks Vesti

Ljajić se itekako ima za čim osvrnuti u karijeri, no s obzirom na to kakav je supertalent bio, predviđalo mu se puno više u klubovima i reprezentaciji. U nacionalnoj momčadi ostao je najviše upamćen po tome što ga je 2012. izbornik Siniša Mihajlović izbacio iz reprezentacije jer je odbijao pjevati himnu "Bože pravde". Ljajić je odbijanje pjevanja nacionalne pjesme pravdao time što je Bošnjak muslimanske vjeroispovijesti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.