Bivša Bilićeva desna ruka oduševila navijače Borussije na prvoj presici u Dortmundu

Foto: Epa

NAKON debakla i poraza 5:1 od Stuttgarta Borussia Dortmund otpustila je glavnog trenera Luciena Favrea, a uprava kluba odlučila je da će prvu momčad do kraja sezone voditi pomoćni trener Edin Terzić.

Terzić je dugo godina bio glavni skaut Jurgenu Kloppu u Borussiji, a onda je 2013. prihvatio ponudu Slavena Bilića mu bude desna ruka u Bešiktašu od 2013. do 2015., a zatim i u West Hamu od 2015. do 2017.

"Radio sam za Borussiju Dortmund od 2010. do 2013. i onda me Slaven pitao bih li došao kod njega u Bešiktaš. Pristao sam. Tamo smo bili dvije godine, a onda još dvije u Premiershipu", pričao je Terzić 

Suradnja Bilića i Terzića prekinuta je 6. studenog 2017. kad je bivši hrvatski izbornik dobio otkaz u West Hamu. Iduće sezone Terzić je u Engleskoj uspio dobiti najvišu Uefinu trenersku licencu, a onda se vratio u Dortmund gdje je dvije godine bio pomoćnik Lucienu Favreu. Tijekom 2018./2019. protiv Kramarićevog Hoffenheima vodio je jednu utakmicu kao glavni trener jer je Favre bio bolestan.

Terzić je danas odradio prvu presicu kao novi trener bivšeg prvaka Europe i s nekoliko izjava oduševio je navijače.
"Prije svega, želio bih zahvaliti Lucienu Favreu i Manfredu Stefesu. Bilo mi je veoma zabavno i obojici želim sve najbolje", rekao je Terzić na početku obraćanja pa je nastavio:

"Cijeli sam život navijač kluba, dolazim iz ove regije. Uobličen sam onim što se ovdje dogodilo u prošlosti. Nevjerojatna je situacija. Prvi put sam došao na stadion kad sam imao devet godina. Nisam ni sanjao da ću ikad biti u takvoj poziciji. Postoji nešto vrlo posebno u jutrošnjem ustajanju i razmišljanju o crno-žutom nogometu, dodao je, a onda je oduševio navijače izjavom kojom je dao naslutiti kakav će nogomet Borussia igrati pod njegovim vodstvom:

"Postoje dva načina za pobjedu u nogometnoj utakmici. Možete primiti jedan gol manje od svog protivnika, ali moja je filozofija zabiti više od rivala.''

U osmini finala Lige prvaka Borussia će igrati protiv Seville.

"Zadovoljni smo ždrijebom, ali do tada imamo puno stvari koje moramo popraviti'', zaključio je Terzić.