Četverostrukom prvaku Engleske prijeti gašenje. Vlasnik moli donacije od navijača

Foto: EPA

POREZNA nacionalna uprava Engleske dala je drugoligašu Sheffield Wednesdayu rok od dva tjedna da isplati dug od dva milijuna funti. Ako ne uspije ispuniti tu obvezu, klubu prijete sankcije, a posljedično i gašenje. Njegov vlasnik, tajlandski poduzetnik Dejphon Chansiri, tvrdi kako u blagajni nema dovoljno sredstava za pokrivanje takvog iznosa.

On se odlučio javno pozvati navijače da osiguraju taj iznos: "Ako 20 tisuća ljudi sakupi po 10 funti - doći ćemo do traženog iznosa i mislim da time možemo riješiti problem. Taj novac bi pokrio i porez i plaće i ako to učinimo do 10. studenog, mogli bismo izbjeći zabranu transfera u sljedeća tri prijelazna roka. Ako navijači ne razumiju, ja tu ne mogu pomoći. Ovdje sam devet godina, klub je dio mog života i ne razumijete koliko mi je to važno."

Četverostruki prvaci Engleske

Chansiri inače dolazi iz obitelji koja je jedna od najbogatijih na Tajlandu i čije se bogatstvo procjenjuje na 575 milijuna dolara.

Sheffield Wednesday je prošle sezone osvojio treće mjesto u League One i kroz doigravanje izborio promociju u Championship, drugi rang engleskog nogometa. Trenutno se nalazi na zadnjem mjestu na tablici sa šest osvojenih bodova nakon 14 odigranih kola. Sheffield Wednesday je prije stotinjak godina u dva navrata po dva puta uzastopce postajao engleski prvak (1903., 1904., 1929., 1930.).

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.