NOGOMET

Bivši Dinamov golman o životu u zatvoru: Bio sam bez hrane, čuli su se i pucnjevi

Foto: Marcos Brindicci/Reuters

PABLO MIGLIORE (39) u Dinamo je stigao u ljeto 2013. godine, a iz kluba je otišao nakon mjesec dana. Branio je u samo tri utakmice. Najviše se istaknuo protiv Hajduka u Superkupu kada je svojim obranama penala donio trofej. Otišao je zbog sukoba s trenerom Krunom Jurčićem, ali i zbog toga što se nije uspio prilagoditi na život u Zagrebu bez obitelji.

Migliore je i prije dolaska u Dinamo bio poznat u Argentini jer je 40 dana proveo u zatvoru zbog navodnog sudjelovanja u ubojstvu koje je pomogao prikriti. Dok je branio za San Lorenzo, 2013. godine, priveden je nakon utakmice protiv Newellsa pod optužbom da je prikrivao zločin Maximiliana Mazzara, drugog čovjeka ultrasa Boce Juniorsa, koji je bio optužen za ubojstvo.

Nakon 40 dana pušten je na slobodu, a za to je plaćeno pola milijuna pesosa jamčevine.

U razgovoru za ESPN Migliore se prisjetio svega.

"Ni sam ne znam kako sam završio tamo. Poslije meča je došla policija po mene. Optužen sam za sakrivanje bjegunca, a ne znam ni ja zašto. Prikrivanje nekog ubojstva, neki drugi tipovi, sa situacijom s kojom nisam imao veze. Posudim telefon tebi (obraća se voditelju), ti nazoveš nekoga tko je umiješan u sve to i ja ispadnem kriv. Poslije pola sata sam pomislio - jesu li ovi normalni. Kad si nogometaš, obično ti klub riješi sve, ali tada nije bilo nikoga. Uzeli su mi telefon. Za dva sata sam bio u podrumu s rešetkama. Nisam mogao razgovarati s obitelji. Bio sam bez hrane, nisam mogao spavati."

Ovako mu je bilo u zatvoru...

"U zatvoru vrijedi ona - koliko imaš, toliko vrijediš. Mene nitko nije dirao tamo, svi su znali da ništa nisam skrivio. Više su mi dosađivali čuvari. Te idi kod direktora, te ovaj se hoće slikati s tobom. Ma pustite me, kakvo slikanje. Među robijašima svi su znali tko je zbog čega tu. Zamisli da sjediš s nekim kao mi sada. Poslije četiri sata svatko zna sve o svakome. Moraš poštovati sam sebe, a ne da bi nešto pokazao. Ne preostaje ti ništa drugo. I nije uvijek bilo samo rukama, nego prvom stvari koju dohvatiš. Ponekad su se po noći znali čuti i pucnjevi iz vatrenog oružja."

Voditelj je pitao Migliorea je li bio opasan u zatvoru.

"Ovisi što je za tebe opasno. Ubojica, narkodiler, otmičar? Noći su bile vječne. Ima onih koji zamijene dan za noć kako bi bili budni svo vrijeme. Netko čeka noć da bude budan i telefonira jer su minute tada jeftinije. Moraš se snalaziti. Ja sam gledao TV, molio se, išao spavati. Kako izgleda jedan dan u zatvoru? U sedam se budimo svi. Bio sam u zajedničkom paviljonu, puno kreveta jedan do drugog. Nas 50, a tri kupatila. Svatko radi što inače radi. Netko uči, ja sam trčao, išao u teretanu, telefonirao i, eto, prođe dan, već je devet navečer. Gledali smo DVD s filmovima."

Onda se prisjetio perioda u Dinamu.

"Otišao sam u Dinamo i Hrvati su mi pričali o svemu. Pokazivali su mi vježbe u teretani i govorili - dominacija. Vidjeli su na filmovima da se u zatvoru mnogo vježba i zamišljali su to kao iz filmova. To mi je poslije objasnio suigrač iz Boce Luis Ibanez."

Iz Dinama je otišao u Argentinos Juniorse. Karijeru je završio 2017. godine u Barracas Centralu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.